Holyland en Rimonim Central Park Afbeelding Holyland en Rimonim Central Park
Holyland en Rimonim Central Park
Bestemming: Rode Zee - Eilat

Holyland en Rimonim Central Park


Indien u dit arrangement boekt, maakt u eerst een 8-daagse rondreis door Israel en vervolgens verblijft u 8 dagen in hotel Rimonim Central Park (of gelijkwaardig).

Hotel o.b.v. Volgens programma



Indien u dit arrangement boekt, maakt u eerst een 8-daagse rondreis door Israel en vervolgens verblijft u 8 dagen in hotel Rimonim Central Park (of gelijkwaardig).

Uw dag-tot-dag programma:

Dag 1- Aankomst: Op de luchthaven van Ovda wordt u welkom geheten door uw lokale gids. De rondreis gaat direct van start met een rit door het Arava-dal en als de tijd het toelaat stoppen we bij de Ramon-krater voor een verbazingwekkend uitzicht over dit erosie-fenomeen, een soort geologisch venster in de Negev-woestijn. We vervolgen onze weg door het unieke decor van de Negev richting Jeruzalem. Diner en overnachting in de omgeving van Jeruzalem.

Dag 2- Jeruzalem, de oude stad: We beginnen de dag met een bezoek aan de Olijfberg voor een prachtig uitzicht over de oude stad van Jeruzalem. We wandelen vanaf de Olijfberg naar beneden. Onderweg bezoeken we Dominus Flevit, waar Jezus huilde omdat hij bedroefd was over het lot van de stad Jeruzalem. Eenmaal beneden nemen wij u mee naar de Kerk van alle Naties, gelegen in de tuin van Gethsemane waar Jezus gevangen werd genomen. We gaan verder naar de Zionsberg voor ons bezoek aan de bovenzaal, de plaats van het Laatste Avondmaal. Verder kijken we bij het graf van koning David en de Dormition kerk. Via een wandeling door de Joodse wijk bereiken we de Klaagmuur voor een kort bezoek. Over de Via Dolorosa komen we bij de Heilige Grafkerk, waar Jezus is gekruisigd, begraven en herrezen. Diner en overnachting in de omgeving van Jeruzalem.

Dag 3- Jeruzalem, de nieuwe stad en Bethlehem (Palestijns gebied): Na een heerlijke nachtrust en een goed ontbijt nemen wij u mee naar de Herzlberg waar de graven van Theodor Herzl, stichter van de joodse staat en de premiers Golda Meir en Itzhak Rabin zich bevinden. Op de zuidelijke zijde van de Herzlberg nemen we voldoende tijd voor ons bezoek aan het zeer indrukwekkende en interessante Holocaustmuseum (Yad Vashem). Op onze weg naar Bethlehem (Palestijns gebied) bezoeken we de Menorah die voor de Knesset staat, het Israelisch parlement. In Bethlehem (Palestijns gebied) gaan we naar de Geboortekerk van Jezus en naar de Herdersvelden. Diner en overnachting in de omgeving van Jeruzalem.

Dag 4- Jaffa, Caesarea en Haifa: We verlaten Jeruzalem richting Middellandse Zee voor een kort bezoek aan het oude Jaffa. We reizen verder langs de kust naar het noorden voor een bezoek aan Caesarea, de stad gebouwd door koning Herodes de Grote. Dit is de plaats waar Paulus in de gevangenis verbleef en waar de godvruchtige Romein Cornelius leefde, de eerste niet-Jood die zich liet dopen. We zien hier ook de resten van de oude haven en de versterkingen, gebouwd door de Kruisvaarders. We vervolgen onze weg langs de kust van de Middellandse Zee naar Haifa, de grootste havenstad van Israel. Vanaf de bovenstad (Carmelberg) hebben we een mooi uitzicht over de haven en bezoeken we de Bahai -tempel met zijn werkelijk fantastische 'hangende' tuinen. Diner en overnachting in Tiberias.

Dag 5- Vrije dag: Vandaag heeft u een vrije dag, zodat u kunt bijkomen van de vele indrukken die u reeds heeft opgedaan. U heeft de dag ter vrije besteding in Tiberias. Optionele tour naar Haifa en Akkao incl. boottocht. 55,- p.p. ter plaatse voldoen. Diner en overnachting in Tiberias.

Dag 6- Yardenit, Nazareth, Beth Shean en Gan Haslosha: Na het ontbijt rijden we naar het zuidelijkste punt van het Meer van Galilea, nabij de plaats waar de Jordaan-rivier uit het Meer van Galilea naar de Dode Zee stroomt, voor een kort bezoek aan de doopplaats Yardenit, waar volgens de bijbel Christus is gedoopt door Johannes de Doper. We vervolgen onze reis en rijden naar Nazareth voor een bezoek aan de basiliek waar de aartsengel Gabriel aan Maria verkondigde dat zij een zoon (Jezus) zou baren. In de namiddag is er gelegenheid om te zwemmen in het mineraalhoudend water uit de bron van het natuurreservaat Gan Haslosha. De laatste plaats die we vandaag bezoeken is Beth Shean, waar we de opgravingen van de Grieks-Romeinse stad kunnen bewonderen, met oude publieke straten, gebouwen en amfitheater. Door de Jordaan-vallei, langs de Israelisch-Jordaanse grens, bereiken we een kibboets voor het diner en de overnachting.

Dag 7: Vrije dag aan de Dode Zee of optionele tour naar Masada en Ein Gedi ( 55,- p.p. ter plaatse voldoen): Na het ontbijt in de kibboets rijden we langs de kust van de Dode Zee in de richting van het zuiden. We bezoeken de woestijnvesting gebouwd door Herodes de Grote: de rots van Masada. Met de kabelbaan gaan we naar boven, waar u een schitterend uitzicht wacht. Deze vesting werd door de joodse Zeloten gebruikt in hun opstand tegen de Romeinen. We bezoeken de resten van de paleizen en gebouwen en we horen details over het dramatische einde van Masada. Het is maar een korte rit naar Ein Gedi waar we een wandeling maken naar de bovenste waterval in de oase. In de namiddag gaan we naar de fabriekswinkel van Ahava waar we de mogelijkheid hebben om Dode Zee-producten tegen fabrieksprijzen te kopen. Na het inkopen gaan we letterlijk drijven op het zeer zoute water van de Dode Zee. Terug in de kibboets maken we een korte wandeling door deze commune. Er wordt iets verteld over de bijzondere levenswijze en de verschillende bronnen van inkomsten. Diner en overnachting in de kibboets.

Dag 8- Terugkeer of transfer naar uw hotel: Deze prachtige, indrukwekkende rondreis is helaas ten einde. U gaat naar uw hotel in Eilat voor 7 nachten en lekker ontspannen in de Rode Zee zon.



Overige Informatie

Zoek hier de goedkoopste vluchten naar Israel




De goedkoopste prijzen voor hotels in Israel vindt u hier



Holyland en Rimonim Central Park 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail






© Copyright 2008-2024  vakantieisrael.nl
v6.20220705