Tel Aviv en Jeruzalem Prima hotels Afbeelding Tel Aviv en Jeruzalem Prima hotels
Tel Aviv en Jeruzalem Prima hotels ***
Bestemming: Rondreizen Israel - Fly Drive Israel

Tel Aviv en Jeruzalem Prima hotels

***

Nazareth was de woonplaats van Jozef en Maria en hier kondigde de aartsengel Gabriel de geboorte van Jezus Christus aan. Jezus bracht er een groot deel van zijn jeugd door. De stad telt 60.000 inwoners - voornamelijk islamitische en christelijke Palestijnen - en is daarmee de grootste Arabische stad in Israel. Nu te boeken bij Vakantiestunt

Rondreis o.b.v. Volgens programmaDag 1 Amsterdam-Tel Aviv

Aankomst op de luchthaven van Tel Aviv. Transfer (ca. 20 kilometer) naar Tel Aviv voor overnachting.

U overnacht in: PRIMA TEL AVIV

 

Dag 2 Dagexcursie Nazareth, Capernaum en de Jordaan.

Nazareth was de woonplaats van Jozef en Maria en hier kondigde de aartsengel Gabriel de geboorte van Jezus Christus aan. Jezus bracht er een groot deel van zijn jeugd door. De stad telt 60.000 inwoners - voornamelijk islamitische en christelijke Palestijnen - en is daarmee de grootste Arabische stad in Israel. Op de plek van de timmerwerkplaats van Josef staat nu een kerk. Hier woonden de ouders van Jezus en hier kondigde de engel zijn geboorte aan. De Kerk van de Annunciatie is een imposant gebouw met een grote koepel welke dominant boven de stad uittoornt. U kunt deze bezoeken. De heuvelachtige stad met zijn steegjes en trappen ademt de sfeer van toen. Nazareth bestaat uit twee delen. In de oude stad - bewoond door christelijke en islamitische Palestijnen - vinden we de meeste bezienswaardigheden. Mooie architectuur, indrukwekkende gebouwen en natuurlijk een traditionele souk, het hart van het lokale leven in een netwerk van smalle straatjes. Vlakbij Nazareth ligt het Nationaal park Zippori. Hier vindt u opgravingen van de antieke stad Sepphoris waaronder een Romeinse villa met goed bewaarde mozaiek vloeren. Men zegt dat de naam van deze stad is afgeleid van het Hebreeuwse woord 'tsipor', wat vogel betekent. De naam is gegeven vanwege, het 'vogelzicht' dat u heeft vanuit de stad, welke is gelegen op een berg.

Aan de noordkant van het meer van Tiberias ligt het oude vissersplaatsje Capernaum, een betekenisvolle stad in de tijd van Jezus en de eeuwen daarna. Archeologen hebben er de resten van een synagoge opgegraven, welke dateert uit de 4e eeuw na Christus. en zich kenmerkt door mooi versierde zuilen en muren. De fundamenten van de synagoge zijn nog steeds te zien en zeker de moeite waard. Zittend op de stenen banken van de oude synagoge zult u er aan worden herinnerd dat Jezus predikte op deze plek. Een hoogtepunt in Capernaum is het huis van Petrus, waar Jezus de schoonmoeder van Petrus genas.

Overnachting in Tel Aviv. U overnacht in: PRIMA TEL AVIV

 

Dag 3 Tel Aviv

Ontdek Tel Aviv op eigen gelegenheid. Tel Aviv betekent letterlijk 'Lenteheuvel'. De stad telt samen met de omliggende gemeenten meer dan een miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van Israel. Het is het economisch en cultureel centrum van het land. In de loop der jaren is Tel Aviv uitgegroeid tot een metropool met vele winkels, uitstekende restaurants, bars, terrassen en een bruisend uitgaansleven. Een heerlijke stad met een Europees orientaalse sfeer, met als kloppend hart de Dizengoff boulevard. Langs de kust vindt u een gezellige wandelpromenade met een kilometerslang, geweldig zandstrand. Het Diasporamuseum is beslist de moeite waard. Dit moderne museum laat door middel van audiovisuele en grafische technieken twintig eeuwen 'Joods leven buiten Israel' zien. De Shalomtower is het hoogste gebouw in de regio. Vanaf de bovenste verdieping heeft u een prachtig uitzicht over Tel Aviv en omgeving. In de Shalomtower bevindt zich ook het wassenbeeldenmuseum met beelden van diverse personen en situaties uit de geschiedenis van Israel. Jaffa behoort tot 's werelds oudste havensteden en is nu een van de leukste wijken van Tel Aviv. Jaffa is in de loop van de jaren grondig gerestaureerd. In de stad vindt u veel kunstgalerieen, musea, theaters, winkeltjes en horecagelegenheden. Het is een echte trekpleister voor nationaal en internationaal toerisme.Overnachting in Tel Aviv.

U overnacht in: PRIMA TEL AVIV

 

Dag 4 Dagexcursie Caesarea, Haifa, Akko en Rosh Haniqra.

Haifa is de op twee na grootste stad van het land en telt bijna 300.000 inwoners. Een prachtige havenstad, schitterend gelegen aan de Middellandse Zee, tegen de helling van de Karmel. In 1849 vestigden zich er een groep joodse immigranten. Vanaf die tijd groeide Haifa uit tot het centrum van de Israelische export. De kustplaats strekt zich uit over drie plateaus. Op zeeniveau liggen de oude stad en de havenwijk. Halverwege komt u terecht in een gezellige drukte. U kunt hier heerlijk rondslenteren over de markt, langs de winkels of genieten van een kop koffie op een terrasje. `s Avonds kunt u heerlijk eten in een van de sfeervolle restaurants. Het mooiste gedeelte ligt echter zo'n driehonderd meter hoog. Hier liggen chique woonwijken, luxueuze hotels en fantastische panoramische punten. We vinden hier de Perzische Tuinen, met daarin de schitterende witte Bahai tempel met gouden koepel. Andere bezienswaardigheden zijn het National Museum of Science en Technology en het Stella Maris Carmelite klooster dat u per kabelbaantje kunt bereiken.

Caesarea is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Israel. Slechts een klein deel van de oude stad is tot nu toe opgegraven. Hoewel er geen imposante ruines zijn, is het zeker een bezoek waard. U ziet de restanten van het Romeinse theater, het aquaduct en de hippodroom

De kruisvaardersstad Akko werd in 1291 verwoest. Pas in de achttiende eeuw werd Akko weer opgebouwd, bovenop de resten van de oude stad uit de dertiende eeuw. Het doolhof aan ondergrondse gangen - zo'n 8 meter onder het huidige straatniveau gelegen - bood ooit onderdak aan duizenden kruisridders en inwoners. Een deel hiervan is opgegraven en te bezichtigen. De verdedigingswal zijn kopieen van de oorspronkelijke kruisvaardersmuren, waarvan nog delen te zien zijn. Verder zijn de karavanserais en het Arabische symbool van de stad, de El Jezzar Moskee zeker een bezoek waard. Deze moskee is wereldberoemd. Niet vanwege de streng islamitische architectuur, maar door de legendarische 'Baard van de Profeet'. Hier worden namelijk drie baardharen bewaard die op de 27e dag van de ramadan aan gelovigen worden getoond. In de binnenhof van de moskee staan de sarcofagen van Achmed el Jezzar en zijn stiefzoon Suleiman.

 

Dag 5 Dagexcursie Jeruzalem.

Jeruzalem is de hoofdstad en het centrum van drie wereldgodsdiensten. Die van de joden, de christenen en de moslims. De stad herbergt honderden synagogen, kerken en moskeeen en wordt jaarlijks door meer dan een miljoen gelovigen vanuit de hele wereld bezocht. De moslims komen voor een bezoek aan de Rotskoepel en de El Aksamoskee. Voor joden is de Klaagmuur het hoogtepunt, voor christenen is het de stad waar Jezus leefde, gekruisigd werd en uit zijn graf herrees. In het oude gedeelte van Jeruzalem kunt u de Olijfberg bezoeken. Hier heeft u een fantastisch uitzicht over de hele stad. Aan de voet van de Olijfberg ligt de Hof van Gethsemane, waar Jezus bad in de nacht waarin hij werd verraden en gearresteerd. In de Oude stad - welke volledig is ommuurd - kunt u prima een wandeling maken. Hier vindt u onder andere de gerestaureerde Joodse wijk met de Klaagmuur welke voor de joden de meest heilige plaats ter wereld is. U kunt door de Via Dolorosa lopen; de kruisweg van Jezus en tegenwoordig, behalve een kleurrijke bazaarstraat, ook het domein van vele pelgrims. Over de Via Dolorosa loopt de Ecce-Homoboog, welke is gebouwd rond 135 n. Chr. De restanten van de boog zijn opgenomen in de Ecce-Homobasiliek en vormt een geheel met het ernaast gelegen klooster Notre Dame de Sion. In de crypte is de Lithostrotos te bezichtigen, de vroegere bestrating die tot het hof van de burcht van Antiona hebben gehoord. De Heilige Grafkerk is voor christenen de heiligste plaats in de stad. Hier is Jezus gekruisigd, begraven en herrezen. De kerk telt meerdere verdiepingen, herbergt meer dan 30 kapelletjes en wordt gedeeld door meerdere christelijke stromingen. Het middelpunt is de in rococostijl gebouwde rotonde boven de grafkamer van Jezus, de Kapel van de Engelen. De Zionsberg met het graf van Koning David en de zaal van het Laatste Avondmaal is ook een bezoek waard. Overnachting in Jeruzalem.

 

Dag 6 t/m 7 Jeruzalem

Vrije dagen om Jeruzalem en de omgeving verder te verkennen. Overnachting in Jeruzalem.

U overnacht in: PRIMA ROYALE JERUSALEM

 

Dag 8 Jeruzalem-Tel Aviv-Amsterdam

Vroeg in de ochtend transfer naar de luchthaven van Tel Aviv (ca. 50 kilometer) voor de terugvlucht.Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Tel Aviv en Jeruzalem Prima hotels 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail


© Copyright 2008-2022  vakantieisrael.nl
v6.20220705