Tel Aviv Jeruzalem en de Dode zee Prima hotels Afbeelding Tel Aviv Jeruzalem en de Dode zee Prima hotels
Tel Aviv Jeruzalem en de Dode zee Prima hotels ***
Bestemming: Rondreizen Israel - Fly Drive Israel

Tel Aviv Jeruzalem en de Dode zee Prima hotels

***

Met deze interessante rondreis zult u uw ogen uitkijken in de mooie plaatsjes met haar prachtige Perziche tuinen, de vele marktjes, sfeervolle restaurants en schitterende tempels. Nu te boeken bij Vakantiestunt!

Rondreis o.b.v. Volgens programmaDag 1 Amsterdam-Tel Aviv

Aankomst op de luchthaven van Tel Aviv. Aansluitend transfer (circa 20 kilometer) naar Tel Aviv voor overnachting.

Tel Aviv, met zijn gouden stranden en levendige kosmopolitische vooruitzichten, is de modernste metropool van Israël. De meeste bezoekers landen hier om van de zon te genieten, winkelen tot ze erbij neervallen in schattige boetiekjes en genieten van serieuze foodie-actie in de beroemde café- en restaurantscene van de stad. Het strand is misschien wel de belangrijkste toeristische attractie, maar Tel Aviv heeft meer bezienswaardigheden dan de beroemde zandstrook. Bijgenaamd "De Witte Stad", kreeg de stad in 2003 de status Werelderfgoed van UNESCO als erkenning voor zijn mooie voorbeelden van Bauhaus-architectuur (een modernistische bouwstijl uit het begin van de 20e eeuw). De stad zelf is vol dingen om te doen, met tal van kleine musea en funky kunstgalerijen die uitstekende bezienswaardigheden bieden. Jaffa, net ten zuiden, is een prachtig goed bewaard gebleven oude stad met een haven die al duizenden jaren in gebruik is en nu nieuw leven wordt ingeblazen met restaurants en cafés.

U overnacht in: PRIMA TEL AVIV

Ligging:
Door de weg en de wandelboulevard van het zandstrand gescheiden, in het centrum en ca. 900 meter van het Dizengoff plein.

Kamers:
Netjes, smaakvol ingericht met airconditioning/verwarming, telefoon, kluisje, satelliet-tv met radio, koelkastje en koffie-/theefaciliteiten. Tegen betaling: draadloos internet. Badkamer met bad/douche en haardroger. Zeezicht.

Faciliteiten:
Receptie, smaakvol ingerichte lounge, (draadloos) internet, kunstgalerij, airconditioning/verwarming en liften.

Eten en Drinken:
Restaurant met terras en lobby/bar. Verblijf op basis van logies/ontbijt (ontbijtbuffet).

Dag 2 Dagexcursie Caesarea, Haifa, Akko en Rosh Haniqra.

Haifa is de op twee na grootste stad van het land en telt bijna 300.000 inwoners. Een prachtige havenstad, schitterend gelegen aan de Middellandse Zee, tegen de helling van de Karmel. In 1849 vestigden zich er een groep Joodse immigranten. Vanaf die tijd groeide Haifa uit tot het centrum van de Israelische export. De kustplaats strekt zich uit over drie plateaus. Op zeeniveau liggen de oude stad en de havenwijk. Halverwege komt u terecht in een gezellige drukte. U kunt hier heerlijk rondslenteren over de markt, langs de winkels of genieten van een kop koffie op een terrasje. `s Avonds kunt u heerlijk eten in een van de sfeervolle restaurants. Het mooiste gedeelte ligt echter zo'n 300 meter hoog. Hier liggen chique woonwijken, luxueuze hotels en fantastische panoramische punten. We vinden hier de Perzische Tuinen, met daarin de schitterende witte Bahai tempel met gouden koepel. Andere bezienswaardigheden zijn het National Museum of Science en Technology en het Stella Maris Carmelite klooster dat u per kabelbaantje kunt bereiken.

Caesarea is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Israel. Slechts een klein deel van de oude stad is tot nu toe opgegraven. Hoewel er geen imposante ruines zijn, is het zeker een bezoek waard. U ziet de restanten van het Romeinse theater, het aquaduct en de hippodroom

De kruisvaardersstad Akko werd in 1291 verwoest. Pas in de achttiende eeuw werd Akko weer opgebouwd, bovenop de resten van de oude stad uit de dertiende eeuw. Het doolhof aan ondergrondse gangen - zo'n 8 meter onder het huidige straatniveau gelegen - bood ooit onderdak aan duizenden kruisridders en inwoners. Een deel hiervan is opgegraven en te bezichtigen. De verdedigingswallen zijn kopieen van de oorspronkelijke kruisvaardersmuren, waarvan nog delen te zien zijn. Verder zijn de karavanserais en het Arabische symbool van de stad, de El Jezzar Moskee zeker een bezoek waard. Deze moskee is wereldberoemd. Niet vanwege de streng islamitische architectuur, maar door de legendarische 'Baard van de Profeet'. Hier worden namelijk 3 baardharen bewaard die op de 27e dag van de ramadan aan gelovigen worden getoond. In de binnenhof van de moskee staan de sarcofagen van Achmed el Jezzar en zijn stiefzoon Suleiman.

Overnachting in Tel Aviv.

U overnacht in: PRIMA TEL AVIV

 

Dag 3 Dagexcursie Jeruzalem

Jeruzalem is de hoofdstad en het centrum van drie wereldgodsdiensten. Die van de joden, de christenen en de moslims. De stad herbergt honderden synagogen, kerken en moskeeen en wordt jaarlijks door meer dan een miljoen gelovigen vanuit de hele wereld bezocht. De moslims komen voor een bezoek aan de Rotskoepel en de El Aksamoskee. Voor Joden is de Klaagmuur het hoogtepunt, voor christenen is het de stad waar Jezus leefde, gekruisigd werd en uit zijn graf herrees. In het oude gedeelte van Jeruzalem kunt u de Olijfberg bezoeken. Hier heeft u een fantastisch uitzicht over de hele stad. Aan de voet van de Olijfberg ligt de Hof van Gethsemane, waar Jezus bad in de nacht waarin hij werd verraden en gearresteerd. In de Oude stad - welke volledig is ommuurd - kunt u prima een wandeling maken. Hier vindt u onder andere de gerestaureerde Joodse wijk met de Klaagmuur welke voor de joden de meest heilige plaats ter wereld is. U kunt door de Via Dolorosa lopen; de kruisweg van Jezus en tegenwoordig, behalve een kleurrijke bazaarstraat, ook het domein van vele pelgrims. Over de Via Dolorosa loopt de Ecce-homoboog, welke is gebouwd rond 135 n. Christus. De restanten van de boog zijn opgenomen in de Ecce-homobasiliek en vormt een geheel met het ernaast gelegen klooster Notre Dame de Sion. In de crypte is de Lithostrotos te bezichtigen, de vroegere bestrating die tot het hof van de burcht van Antiona hebben gehoord. De Heilige Grafkerk is voor christenen de heiligste plaats in de stad. Hier is Jezus gekruisigd, begraven en herrezen. De kerk telt meerdere verdiepingen, herbergt meer dan 30 kapelletjes en wordt gedeeld door meerdere christelijke stromingen. Het middelpunt is de in rococostijl gebouwde rotonde boven de grafkamer van Jezus, de Kapel van de Engelen. De Zionsberg met het graf van Koning David en de zaal van het Laatste Avondmaal is ook een bezoek waard. Overnachting in Jeruzalem.

U overnacht in: PRIMA KINGS

Ligging:
Circa 500 meter van het centrum en circa 1200 meter van de oude stad.

Kamers:
Netjes, smaakvol ingericht met airconditioning/verwarming, satelliet-tv met radio, telefoon, kluisje, koelkastje en koffie-/theefaciliteiten. Tegen betaling: draadloos internet. Badkamer met bad/douche en haardroger. De 2-persoons kamers hebben een balkon met zitje.

Faciliteiten:
Receptie, lounge (zes avonden pianist), airconditioning/verwarming, liften en winkeltje. Tegen betaling: draadloos internet en internet. Totaal 214 kamers.

Eten en drinken:
Restaurant, coffeeshop en bar. Verblijf op basis van logies/ontbijt of halfpension. Ontbijt- en dinerbuffet.

Dag 4 Jeruzalem

Vrije dag om Jeruzalem verder te verkennen.

Jeruzalem is een oude stad die haar fascinerende verleden in evenwicht brengt met haar inspirerende heden. Met een overvloed aan historische en culturele attracties in een compact gebied, kan het het beste te voet worden verkend.
Wandel langs oude ruïnes, verken enkele van de heiligste plekken van de Abrahamitische religies en ervaar het unieke nachtleven in het Midden-Oosten in Jeruzalem. Met rockconcerten die de hele nacht doorgaan en een jaarlijkse marathon die mensen van over de hele wereld trekt, biedt Jeruzalem veel meer dan alleen ouderwetse bezienswaardigheden.

U overnacht in: PRIMA KINGS

 

Dag 5 Jeruzalem-Dode Zee

Transfer naar de Dode Zee (ca. 120 kilometer).

U overnacht in: PRIMA SPA CLUB

Ligging:
In Ein Bokek, door de weg gescheiden van het zandstrand en de Dode Zee en circa 100 meter van het winkelcentrum.

Kamers:
Zeer ruim, smaakvol ingericht met airconditioning/verwarming, telefoon, satelliet-tv met radio, koelkastje, kluisje, koffie-/theefaciliteiten, zitje en dagelijks een krant. Tegen betaling: draadloos internet. Badkamer met bad/douche, haardroger, badjassen, badslippers en huidverzorgingsproducten. Kamer met zijzeezicht is mogelijk.

Faciliteiten:
Receptie, lounge, airconditioning en liften. Tuin met zwembad (in de winter verwarmbaar), zonneterras en eigen strand (op ca. 200 meter) met ligbedden, zonneschermen en badhanddoekservice. Tegen betaling: draadloos internet en internet. 's Avonds regelmatig live optredens (met name lichte muziek zoals een violist met pianist). Alleen voor volwassenen (vanaf 18 jaar). In de algemene ruimten wordt niet gerookt en staan mobiele telefoons uit. Totaal 98 kamers.

Eten en drinken:
Trendy ingerichte lounge/restaurant waar het ontbijt (tot 12.00 uur) en diner worden geserveerd. Van 14.00 tot 22.00 uur gratis gezonde thee producten. Buffetrestaurant en cafe/bar. Verblijf op basis van halfpension. Ontbijt- en dinnerbuffet.

Wellness:
Oasis Spa met onder andere een hammam, sauna's, jacuzzi,fitness,binnenbad (Dode Zee water), tegen betaling: uitgebreid aanbod van massages en gezondheidsbehandelingen.

Dag 6 t/m 7 Dode Zee

Heerlijk ontspannen aan de Dode Zee. Tip: laat u verwennen en reserveer vooraf een spa arrangement.

De Dode Zee is het laagst gelegen punt op aarde, 400 meter onder de zeespiegel. U kunt een bezoek brengen aan Qumran, waar de Dode Zee rollen zijn gevonden en de rotsvesting Massada. Deze imposante rotsvesting, bovenop een 400 meter hoog gelegen plateau, was door de joodse koning Herodes gekozen als wijkplaats. Hij liet er 30 jaar van Christus een vesting bouwen met prachtige paleizen. Rond 66 jaar na Christus , toen de eerste opstanden tegen de Romeinen uitbraken, werd de vesting door Joodse opstandelingen (de Zeloten) ingenomen. De Romeinen veroverden de vesting weer terug, maar dat ging niet zonder forse tegenstand van de Zeloten. 3 Jaar lang wisten ze de aanvallen van de Romeinen af te slaan. Een staaltje dapperheid waaraan vandaag de dag nog wordt herinnerd wanneer de soldaten de eed op de vlag moeten afleggen; deze eindigt met de woorden 'Massada zal nooit meer vallen'. Vanuit de vesting heeft u een geweldig uitzicht over de Dode Zee. Wanneer u hier een wandeling maakt ziet u onder andere de opgravingen van de paleizen, de versterkte muur die wel 1400 meter lang is, de resten van de oudste synagoge ter wereld die door de Zeloten werd gebouwd en de badhuizen uit die tijd. Het water in de Dode Zee bestaat voor circa 30 procent uit zout en dat is tien maal zoveel als in normaal zeewater. Het gevolg: u kunt erop drijven zonder kopje onder te gaan. Vergeet dus niet uw badkleding mee te nemen. Aan de oevers van de Dode Zee vinden we geneeskrachtige warmwaterbronnen en zwavelbronnen.

U overnacht in: PRIMA SPA CLUB

Dag 8 Dode Zee-Tel Aviv-Amsterdam

Vroeg in de ochtend transfer naar de luchthaven van Tel Aviv (circa 220 kilometer) voor de terugvlucht naar Amsterdam.Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Tel Aviv Jeruzalem en de Dode zee Prima hotels 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail


© Copyright 2008-2022  vakantieisrael.nl
v6.20220705