Rondreis Israel en Jordanie Afbeelding Rondreis Israel en Jordanie
Rondreis Israel en Jordanie ***
Bestemming: Rondreizen Israel - Fly Drive Israel

Rondreis Israel en Jordanie

***

plane hotel car

Ga op ontdekkingsreis door Israel en Jordanie en ontdekde cultuurschatten die beide landen te bieden hebben in deze prachtige 8-daagse rondreis. U bezoekt o.a. de plaatsen Jeruzalem, Bethlehem, de Dode Zee en in Jordanie wordt Aqaba en de historische stad Petra bezocht. Een absoluut hoogtepunt!

Rondreis o.b.v. HalfpensionGa op ontdekkingsreis door Israel en Jordanie en ontdekde cultuurschatten die beide landen te bieden hebben in deze prachtige 8-daagse rondreis. U bezoekt o.a. de plaatsen Jeruzalem, Bethlehem, de Dode Zee en in Jordanie wordt Aqaba en de historische stad Petra bezocht. Een absoluut hoogtepunt!

Inclusief:

 • Retourvlucht naar Ovda vanaf Amsterdam
 • Transfer van luchthaven naar hotel
 • Comfortabele bus met airco
 • Professionele Nederlandssprekende gids (of Engels in Jordanie).
 • Alle overnachtingen in toeristenklasse hotels
 • Koffergelden
 • Verzorging op basis van halfpension

Exclusief:

 • Excursiepakket t.w.v. eur 75, - p.p. (optioneel en te voldoen bij aankomst). Het excursiepakket is inclusief alle entreegelden voor genoemde excursies.
 • Lunch is niet inbegrepen.
 • Alle drankjes bij ontbijt, lunch en diner zijn niet inbegrepen.
 • Grensbelasting (ca. eur 20, -)
 • Visum Jordanie (ca. eur 10, -)
 • Fooi voor de chauffeur en gids

Extra informatie:

Deze rondreis is niet geschikt voor kinderen. Om organisatorische redenen kan de route van het programma zoals beschreven worden aangepast. De inhoud blijft te allen tijde gelijk. Minimum aantal 18 personen.

Van dag tot dag:

Dag 1 Betlehem:

U vliegt vanaf de luchthaven Schiphol met Corendon Dutch Airlines naar Eilat-Ovda. Na aankomst op de luchthaven van Ovda wordt u naar uw accommodatie gebracht in de omgeving van Bethlehem. 

Bethlehem is de hoogste plek voor veel bezoekers van de Westelijke Jordaanoever, een pittoresk stadje op een heuveltop met uitzicht op de woestijn van Judea, waar de Geboortekerk en de geboorteplaats van Christus markeert. De exacte routes die de Nazarener in het leven heeft gevolgd blijven onbekend en de evangeliën zijn het zelfs niet eens over de chronologie maar door de eeuwen heen is er een bredere consensus over de exacte plaats van zijn geboorte.

Dag 2 Jeruzalem: 

Oude Stad Jeruzalem. Na uw ontbijt in Bethlehem begint uw echte kennismaking met Jeruzalem, de oude historische stad. We nemen een kijkje vanaf de Olijfberg waarbij u een spectaculair zicht heeft over de stad. We lopen de heuvel af bij de Olijfberg en bezoeken o.a. Pater Noster, de kapel van Hemelvaart, de kerk van Dominus Flevit en het hof van Gethsemane, waar Jezus zijn lijdensweg is ondergaan. De nacht waarin hij werd verraden en gearresteerd.

We vervolgen de weg naar de oude stad waar u een stadswandeling maakt. De oude stad is volledig ommuurd en hier bezoeken wij o.a. de Joodse wijk met de Klaagmuur, de meest heilige plaats van de wereld voor de joden, de Via Dolorosa, de Heilige Grafkerk, de heiligste plek voor de christenen. Jezus is hier gekruisigd, begraven en herrezen.

De weg vervolgt met een bezoek aan de Zionsberg, met het graf van Koning David en de zaal van het Laatste Avondmaal. Na een dag vol indrukken brengen wij u terug naar uw hotel. Diner en overnachting in de omgeving van Bethlehem.

Dag 3 Massada:

Massada & De Dode Zee. Na het ontbijt bezoekt u het laagste punt van de aarde, de Dode Zee. We starten met een bezoek aan Qumran Grotten, een indrukwekkende plaats waar de Dode Zee Rollen zijn gevonden. Per kabelbaan gaan we omhoog bij Massada. Toen de eerste opstanden tegen de Romeinen uitbraken rond 66 jaar na Chr., werd deze vesting door de joodse opstandelingen, genaamd de Zeloten, veroverd. Vandaag de dag wordt dit nog herinnerd wanneer de soldaten de eed op de vlag moeten afleggen. Deze eed eindigt met de woorden 'Massada zal nooit meer vallen'.

Vanuit de vesting Massada heeft u een fantastisch uitzicht over de Dode Zee en omgeving. Hier brengt u o.a. een bezoek aan opgravingen van Koning Herod's Paleis, badhuizen en oude synagogen die destijds door de Zeloten werd gebouwd. Na al deze indrukken is het tijd voor een duik in de Dode Zee. We nemen de kabelbaan terug naar beneden en genieten van een onvergetelijke duik in het zoute water en zullen drijven op de Dode Zee. Het water bestaat voor ca. 30% uit zout, ca. 10 keer zoveel als in de normale zee.

Rondom de Dode Zee bevinden zich diverse zwavelbronnen en warmwater bronnen met geneeskrachtige werkingen. We bezoeken de Ahava fabriek. Hier kunt u Dode Zee producten kopen zoals bijvoorbeeld huidverzorgingsproducten. Diner en overnachting in de omgeving van Bethlehem.

Dag 4 Tiberias:

Meer van Galilea. Vandaag staat het Meer van Galilea op het programma en beginnen we met het maken van een heerlijke boottocht over het meer. Rondom het meer nemen wij een kijkje bij Capernaum, een oude vissersgemeente aan de noordwestelijke oever van het meer en sinds de achtste eeuw onbewoond.

De weg vervolgt naar Tabgha en boven Capernaum ligt de Berg van Beatitudes met de Kerk van Zaligsprekingen waar we een bezoek aan brengen. Aan het einde van de dag rijden we richting Yardenit. Diner en overnachting in Tiberias.

Dag 5 Beit Shean, Nazareth:

Beit Shean & Nazareth. Na uw ontbijt rijden we naar naar de Romeinse stad Beit Shean, in de oudheid een van de belangrijkste steden van Palestina. Centraal gelegen vestigden zich hier duizenden jaren geleden o.a. de Egyptenaren, Filistijnen, Joden, Romeinen en Arabieren. Met als meest interessante bezienswaardigheid, het uitstekend bewaard gebleven Romeinse amfitheater.

Onze laatste stop van de dag zal in Nazareth zijn met een bezoek aan de Bassiliek van de Aankondiging en de oude stad. Diner en overnachting in de omgeving van Tiberias.

Dag 6 Tiberias en Jordanie:

Tiberias en Jordanie. Na een goede nachtrust en het ontbijt in uw hotel in Tiberias, steken we via de Sheikh Hussein Border de grens over naar Jordanie. We rijden naar de stad Jerash voor de stadstour. De stad Jerash, ook wel Gerasa genoemd, is 45 km ten noorden van Amman gelegen en een van de belangrijkste Grieks-Romeins-Byzantijnse steden in het Midden-Oosten. Het lijkt net of de tijd hier heeft stil gestaan en is een van de hoogtepunten.

De reis vervolgt zich over de beroemde King's Highway naar het zuiden van Jordanie naar Amman. Amman is de hoofdstad van Jordanie en gesticht in 1878 toen het Ottomaanse Rijk hier nog heerste. De stad is gebouwd op heuvels en heette in de Romeinse tijd Philladelphia.

Deze dag zullen we een stadstour maken en de vele bezienswaardigheden die de stad rijk is aandoen zoals de Citadel, het Archeologisch Museum en het Romeinse Theater. Diner en overnachting in Amman.

Dag 7 Petra:

Jordanie, Petra. Deze dag staat o.a. in het teken van Petra en Madaba met haar beroemde mozaieken, waaronder de historische landkaart van Palestina. We zullen vanaf de berg Nebo naar het Beloofde Land kijken, zoals Mozes dat deed in die tijd.

Het absolute hoogtepunt in Jordanie is de historische stad Petra. Deze duizenden jaren oude stad is uitgehakt uit de roze rotsen met alleen een hamer en beitel. Om in Petra te komen dienen we een wandeling te maken over een smalle kloof, langs steile rotswanden.

Aan het einde staan we oog in oog met de ca. 40 m hoge schatkamer Al Khazneh, wat overweldigend en niet te bevatten is. De naam Petra is afkomstig uit het Hebreeuwse woord Selai, wat rots betekent. Het is een van de mooiste bezienswaardigheden in Jordanie en biedt achter de schatkamer tal van opgravingen en monumenten. Diner en overnachting in Aqaba.

Dag 8 Eliat:

Terugreis. Na het ontbijt brengen wij u naar Eilat met een bustocht van ca. 3 uur en steken we de Arava grens over terug naar Israel.

Vandaag is alweer de laatste dag van uw vakantie en kennismaking met Israel en Jordanie. U vliegt terug naar Amsterdam. Of eventueel naar uw verlengingshotel voor het vervolg van uw vakantie in Eilat.

LET OP:

Op sommige vluchtdagen kan het voorkomen dat er een toeslag voor de heen- en/of terugvlucht wordt berekend.

Boekingscode: CORLocatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Rondreis Israel en Jordanie 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail


© Copyright 2008-2022  vakantieisrael.nl
v6.20220705