King David met Swiss Afbeelding King David met Swiss
King David met Swiss ***
Bestemming: Rondreizen Israel - Fly Drive Israel

King David met Swiss

***

Waarom deze rondreis - Alle hoogtepunten van Israel - Nederlandstalige gids

Rondreis o.b.v. Volgens programmaIntroductie

Deze rondreis met Nederlandstalige begeleiding laat u kennis maken met de prachtige cultuur- en natuurschatten van Israel. Het land kent een ongelooflijke oude en moderne geschiedenis, waarvan u in een week tijd vele facetten tegen zult komen. Hoogtepunt van de reis is ongetwijfeld het fascinerende Jeruzalem, de stad van de 3 wereldgodsdiensten.


Dag 1: Tel Aviv

Tel Aviv is een moderne mondaine stad aan de Middellandse Zee met een prachtig zandstrand en een boulevard vol gezellige terrasjes. Vanuit het aangrenzende oude havenstadje Jaffa, waar ooit het leger van Napoleon aan de pest ten onder ging, heeft u een schitterend uitzicht over de stad aan zee.

Dag 2: Caesarea en Haifa

Iets noordelijker bezoekt u Caesarea, een oude Romeinse stad aan zee met fraaie mozaiekvloeren en een imposant aquaduct. Na de stadstour door Haifa reizen we naar de Kerk van de Aankondiging in Nazareth, volgens de overlevering gebouwd op de plaats waar de aartsengel Gabriel verscheen aan Maria. Vlakbij is de lokale souk, een wirwar van straatjes en steegjes met volgepropte winkeltjes waar allerhande waren door vriendelijke kooplieden worden aangeboden.

Dag 3: Tiberias

Iets oostelijker ligt Tiberias op de oevers van het Meer van Galilea. U blijft hier een volle dag om al het moois te kunnen aanschouwen. Bij de monding van de Jordaan ziet u de beroemde doopplaats waar Johannes de Doper Jezus doopte. U neemt een kijkje bij Capernaum, de Berg van de Zaligsprekingen, Tabgha en u onderneemt een verkenningstocht over de Golanhoogte alvorens u een boottocht over het meer maakt. We vervolgen onze reis zuidwaarts. We doorkruisen de Jordaanvallei en zetten koers naar de stad Jeruzalem. Onderweg bekijken we de oude Romeinse stad Beit Shean en in Belvoir vergapen we ons aan het oude fort.

Dag 4: Jeruzalem

Jeruzalem is een wonderlijke stad met een ongeevenaarde rijke historie. Het is de stad waar het christendom, de Islam en het Jodendom al eeuwenlang dominant aanwezig zijn, maar ook de stad die de Kruisvaarders rond het jaar 1000 massaal deed besluiten naar haar op te trekken om haar te bevrijden. U heeft twee volle dagen om deze fascinerende stad te ontdekken en bovendien heeft u er een dag om vrij te besteden.

Een wandeling door de oude ommuurde stad met een labyrint van, soms overdekte, straatjes en steegjes vol winkeltjes en marktjes voert u naar de heiligdommen van de drie wereldgodsdiensten. Loop de Kruisweg, de Via Dolorosa en eindig bij de Heilige Grafkerk, zoals Jezus ooit deed tijdens zijn laatste gang naar het kruis. Bezoek de Klaagmuur, waar de Joden bidden en hun briefjes aan de Muur toevertrouwen of vang een glimp op van de Dome of the Rock, de Rotskoepel met zijn dominerende gouden dak op de Tempelberg, het heiligdom voor de Islam. Olijfberg is de plek voor een fantastisch uitzicht over praktisch de hele stad. Op de nabijgelegen Zionsberg bezoekt u niet alleen het graf van Koning David maar ook de zaal van Het Laatste Avondmaal.

In de nieuwe stad Jeruzalem bezoekt u het monument Yad Vashem, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van WOII. In het Israel Museum worden de mysterieuze Dode Zee rollen tentoongesteld, die in ca. 1950 in de buurt van Qumran door een herder zijn gevonden. We rijden langs het Israelisch parlement, de Knesseth en bezoeken natuurlijk de geboortestad van Jezus, Bethlehem.


Dag 5: Massada

U kunt facultatief een excursie maken naar Massada, de citadel op een berg bij de Dode Zee. Het is de berg waar ooit de Zeloten, een groepering onder de Joden uit de 1e eeuw, zich op verschansten om uit handen te blijven van de Romeinse bezetter tijdens de grote Joodse Opstand in 70 n.Chr. Tegenwoordig bezoekt u Massada eenvoudig via een tocht per kabelbaan. De vergezichten over de Dode Zee zijn fantastisch. We maken er een wandeling langs de opgravingen van de paleizen, synagoge en badhuizen. Even verderop stopt u op het laagste punt van het aardoppervlak aan de oever van de Dode Zee. Zwemmers ervaren het extreme drijfvermogen vol ongeloof. Drijvend op uw rug de krant lezen blijft een ongewone ervaring. U reist op de laatste dag van een boeiende week naar Tel Aviv voor de terugvlucht naar Amsterdam.

 Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

King David met Swiss 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail


© Copyright 2008-2022  vakantieisrael.nl
v6.20220705