King David en 1001 Wonderen Afbeelding King David en 1001 Wonderen
King David en 1001 Wonderen
Bestemming: Rondreizen Israel - Fly Drive Israel

King David en 1001 Wonderen


plane hotel transfer


15 Dagen

Ontdek de prachtige natuur- en cultuurschatten van Israel en Jordanie. Bezoek de Bijbelse plaatsen en verken de fascinerende stad Jeruzalem, al eeuwenlang het toneel van de 3 grote wereldgodsdiensten. Daarna door naar Jordanie om te verdwalen in de antieke stad Petra. Ontdek ook de verbluffende schoonheid van het rode zand in de woestijn van Wadi Rum.

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 1 Amsterdam - Tel Aviv

U vliegt vanaf Amsterdam naar Tel Aviv. Na aankomst wordt u door de vertegenwoordiger van onze lokale agent in de aankomsthal opgewacht. Aansluitend heeft u een transfer naar uw hotel voor de overnachting.

U overnacht in: Ruth Daniel

Hotel Ruth Daniel - Tel Aviv - Israel

Dag 2 Tel Aviv - Jaffa- Caesarea - Haifa - Nazareth - Tiberias (ca. 150 km)

We beginnen de dag met een bezoek aan `s werelds oudste havenstad Jaffa. Het stadje is gelegen naast Tel aviv, waar het onderdeel van uit maakt. Jaffa is in de loop van de jaren grondig gerestaureerd. In de stad wonen veel kunstenaars en u vindt er veel kunstgalerieen, musea, theaters, winkeltjes en horecagelegenheden. Het is een echte trekpleister voor nationaal en internationaal toerisme. Tel Aviv betekent letterlijk 'lenteheuvel'. De stad telt samen met de omliggende gemeenten meer dan een miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van Israel. Het is het economisch en cultureel centrum van het land. In de loop der jaren is Tel Aviv uitgegroeid tot een metropool met vele winkels, uitstekende restaurants, bars, terrassen en een bruisend uitgaansleven. Een heerlijke stad met een Europees-Orientaalse sfeer, met als kloppend hart: de Dizengoff boulevard. En langs de kust een gezellige wandelpromenade met een kilometers lang, geweldig zandstrand. Tijdens de stadstour in Tel-aviv zien we de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Dan rijden we door naar Caesarea, ongeveer 40 kilometer ten noorden van Tel Aviv. Dit is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Israel. Slechts een klein deel van de oude stad is tot nu toe opgegraven. Hoewel er geen imposante ruines zijn, is het zeker een bezoek waard. U ziet de restanten van het Romeinse theater, het aquaduct en de hippodroom. Daarna rijden we via de schitterende Jizrael Vallei naar Nazareth, een bedrijvige stad ongeveer 35 kilometer ten zuidwesten van Tiberias. Hier woonden Jozef en Maria en kondigde de aartsengel de geboorte van Jezus Christus aan. Jezus bracht er een groot deel van zijn jeugd door. De stad telt 60.000 inwoners - voornamelijk islamitische en christelijke Palestijnen - en is daarmee de grootste Arabische stad in Israel. U bezoekt er het oude centrum en de kerk van de Aankondiging. Aan het eind van de dag rijden we door naar Tiberias voor de overnachting.

U overnacht in: PRIMA TIBERIAS

Hotel Prima Galil - Tiberias - Israel

Dag 3 Tiberias - Meer van Galilea - Tiberias (ca. 100 km)

Vandaag maken we een schitterende tocht rond het Meer van Galilea. Het Meer van Galilea ligt 200 meter onder de zeespiegel en is daarmee na de Dode Zee het diepst liggende meer ter wereld. Het is 20 kilometer lang en maximaal 13 kilometer breed en vormt een belangrijke 'waterbron' voor de Negev woestijn. Een kilometerslange waterpijplijn verbindt het meer met de woestijn en maakt het gebied daardoor bewoonbaar. Er heerst een subtropisch klimaat met zachte winters en hete zomers. Door de overvloed aan water en kunstmatige irrigatie is het land rondom het meer zeer vruchtbaar en groen. Er wordt onder andere een bezoek gebracht aan het aan de noordkant gelegen plaatsje Capernaum, een betekenisvolle stad in de tijd van Jezus en de eeuwen daarna. Archeologen hebben er de resten van de synagoge opgegraven, welke dateert uit de 4e eeuw na Chr. en zich kenmerkt door mooi versierde zuilen en muren. Verder brengen we een bezoek aan Tabga, een van de belangrijkste plaatsen uit het leven van Jezus en aan de Berg van de Zaligsprekingen. Vervolgens via de Golan-hoogte en de stad Katsrin terug naar het meer. Het Golan gebergte is een ongeveer 25 kilometer brede en 75 kilometer lange hoogvlakte. De dag wordt afgesloten met een ontspannen boottocht over het meer. Overnachting in Tiberias.

U overnacht in: PRIMA TIBERIAS

Hotel Prima Galil - Tiberias - Israel

Dag 4 Tiberias - Beit Shean - Jeruzalem (ca. 150 km)

Vandaag bezoeken we de Yardenit-doopplaats bij de Jordaan en de restanten van het fort bij Belvoir. Tevens brengen we een bezoek aan de opgravingen van de Romeinse stad Beit Shean. We overnachten in Jeruzalem.

Beit Shean is een van de oudste steden in Israël. Vaak over het hoofd gezien door toeristen het is zeer zeker een bezoek waard. Zoals de meeste plaatsen in Israël heeft Beit Shean verschillende namen - Scythopolis, Tel Beit Shean, Tel el-Husn, Tel el-Hosn, Beisan en Nysa. Het is gelegen in de regio Galilea in het noorden van Israël waar de Harod-vallei en de Jordaanvallei samenkomen slechts 27 km ten zuiden van het Meer van Galilea en 5 km ten oosten van de rivier de Jordaan en is een van de grootste archeologische vindplaatsen van het land. 

Beit Shean werd al in het Chalcolithische tijdperk bewoond (ongeveer 6000 jaar geleden) en is sindsdien voortdurend bewoond gebleven. Uitgebreide opgraving van een grote heuvel in Beit Shean heeft meer dan 20 lagen overblijfselen uit oude beschavingen onthuld. Kanaänitische tempels dateren van vóór de Egyptische bezetting van de regio gevolgd door de Israëlitische heerschappij en de Filistijnen tijdens de oudtestamentische periode. Beit Shean wordt meerdere keren in de Bijbel genoemd en is vooral bekend als de plek waar koning Saul en zijn zonen aan de stadsmuren werden opgehangen. De stad bleef een belangrijke metropool tijdens het bewind van koning David en koning Salomo. De Hellenistische periode volgde toen de stad werd omgedoopt van Scythopolis naar de verpleegster van Dionysus, die hier zou zijn begraven.


U overnacht in: Jerusalem Gate

Dag 5 Jeruzalem, de oude stad

Jeruzalem is de hoofdstad van het land en is het centrum van drie wereldgodsdiensten. Die van de joden, de christenen en de moslims. De stad herbergt honderden synagogen, kerken en moskeeen en wordt jaarlijks door meer dan een miljoen gelovigen vanuit de hele wereld bezocht. De moslims komen voor een bezoek aan de Rotskoepel en de El-Aksamoskee. Voor de joden is de Klaagmuur het hoogtepunt. En voor de christenen is het de stad waar Jezus leefde, gekruisigd werd en uit zijn graf herrees. Vandaag maakt u allereerst kennis met het oude gedeelte van Jeruzalem. U bezoekt de Olijfberg waar u een fantastisch uitzicht heeft over de hele stad. Aan de voet van de Olijfberg ligt de Hof van Gethsemane, waar Jezus bad in de nacht waarin hij werd verraden en gearresteerd. In de Oude stad - welke volledig is ommuurd - maakt u een stadswandeling. U bezoekt hier de gerestaureerde Joodse wijk met de Klaagmuur - voor de joden - de meest heilige plaats ter wereld. De wandeling gaat door de Via Dolorosa, de kruisweg van Jezus en tegenwoordig, behalve een kleurrijke bazaarstraat, ook het domein van vele pelgrims. Over de Via Dolorosa loopt de Ecce- Homoboog, welke is gebouwd rond 135 n.Chr. De restanten van de boog zijn opgenomen in de Ecce- Homobasiliek en vormt een geheel met het ernaast gelegen klooster Notre Dame de Sion. In de crypte is de Lithostrotos te bezichtigen, de vroegere bestrating die tot het hof van de burcht van Antiona hebben gehoord. Ook bezoeken we de Heilige Grafkerk, voor de christenen de heiligste plaats in de stad. Hier is Jezus gekruisigd, begraven en herrezen. De kerk telt meerdere verdiepingen, herbergt meer dan 30 kapelletjes en wordt gedeeld door meerdere christelijke stromingen. Het middelpunt is de in rococostijl gebouwde rotonde boven de grafkamer van Jezus, de Kapel van de Engelen. En verder een bezoek aan de Zionsberg, met het graf van Koning David en de zaal van het Laatste Avondmaal. Overnachting in Jeruzalem.

U overnacht in: Jerusalem Gate

Dag 6 Jeruzalem - Bethlehem - Jeruzalem (ca. 70 km)

Vandaag alle tijd om het nieuwe deel van Jeruzalem te verkennen. We brengen een bezoek aan Yad Vashem, het indrukwekkende monument ter na gedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Yad Vashem is gelegen op de Heuvel der Herinnering (Har Hazikaron) en betekent letterlijk 'een gedenkteken en een naam'. Het herbergt een Holocaustarchief met miljoenen documenten, een onderzoekscentrum, een onderwijscentrum, een synagoge en een museum met werken van concentratiekampgevangenen. Statig ontworpen elementen zoals de Herinneringszuil en de gedenkplaats voor de kinderen zullen u ongetwijfeld diep ontroeren. Vervolgens een bezoek aan het moderne Israelische museum Shrine of the Book. Hier zijn de bekende Dode Zee rollen te zien, de oudste Bijbelteksten ter wereld. Daarna rijden we langs het nabijgelegen Israelische parlement, de Knesset. Dan naar de levendige en kleurrijke joodse markt Mahane-Yehuda. Tot slot wordt een bezoek gebracht aan Bethlehem, de geboorteplaats van Jezus, gelegen aan de rand van de Judea woestijn. In Bethlehem, bezoek aan de Geboortekerk, gelegen midden in het centrum aan Maner Square (Kribbe-plein) Overnachting in Jeruzalem.

U overnacht in: Jerusalem Gate

Dag 7 Jeruzalem

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding. Optioneel kunt u een excursie maken naar Massada en de Dode Zee (ca. 220 km). We overnachten in Jeruzalem.

U overnacht in: Jerusalem Gate

Dag 8 Jeruzalem - Amman

Amman is de hoofdstad van Jordanie, gebouwd op zeven heuvels, tussen de woestijn en de vruchtbare Jordaan-vallei. Amman is een unieke mix van modern en traditioneel en tijdens uw bezoek aan de stad is dat duidelijk te zien. De lage witte huisjes, drukke markten, kebab kraampjes en cafes worden afgewisseld met de grote moderne gebouwen. Tijdens een korte stadsrondrit ziet u het theater, de citadel en het Umayyad Paleis. Ongeveer 48 kilometer ten noorden van Amman ligt Jerash, in een rustige en afgelegen vallei. Het oude Gerasa, nu bekend als Jerash, geeft een prachtig beeld van de oude Romeinse bouwkunst. Uitstekend bewaard gebleven mozaiekvloeren, paleizen, tempels, triomfbogen en zuilengalerijen getuigen van de weelde die dit Byzantijnse centrum ooit heeft gekend. In de straten zijn de sporen van de Romeinse strijdwagens nog te zien en het rioleringssysteem van die tijd is nog steeds intact.

Dag 9 Amman - Jerash - Amman (ca. 150 km)

Vandaag neemt een bezoek aan de stad Jerash. De vroegst bekende inwoners van dit gebied noemden het dorp Garshu. De naam werd vervolgens omgezet in Gerasa en later Jerash. Jerash begon te groeien van een klein dorp tot een bloeiende stad tijdens de 4e eeuw voor Christus onder het bewind van Alexander de Grote. Het werd veroverd door generaal Pompeius in 63 voor Christus en onder Romeinse heerschappij werd het een van de grote Romeinse steden van de Decapolis League genoemd.

Tijdens zijn bloei had Jerash mogelijk een bevolking van bijna 20.000 inwoners. Maar tijdens de 3e eeuw begon de stad in verval te raken. Het werd later binnengevallen door de Perzen en vervolgens de moslims en leed aan aardbevingen, waardoor de stad werd beschadigd. Al snel werd het verlaten.

De oude stad Jerash was eeuwenlang verborgen onder het zand. Het werd in 1806 ontdekt door een Duitse reiziger, Ulrich Jasper Seezten, die een deel van de ruïnes herkende. Het is sinds 1925 opgegraven en de projecten gaan nog steeds door. Na het bezoek aan Jerash, keren we terug naar Amman, waar we zullen overnachten.

U overnacht in: Al Fanar Palace

Al Fanar Palace - Amman - Jordanie

Dag 10 & 11 Amman - Madaba - Kerak - Petra (ca. 275 km)

We bezoeken vandaag Madaba en de berg Nebo richting onze eindbestemming, Petra. De stad Madaba, staat vooral bekend om de prachtige mozaiekvloeren uit de Byzantijnse tijd. De berg Nebo, is de plaats waar Mozes het beloofde land mocht zien en waar hij is overleden en in de omgeving is begraven. Tevens zien we het kruisvaarderskasteel in Kerak. Ovenachting in Petra.

Petra

In de ochtend bezoekt u de rood/roze stad Petra, in een woord: spectaculair. Petra was honderden jaren de hoofdstad van het Nabateese rijk. De Nabateeers waren een Arabisch nomadenvolk die - zo'n 2300 jaar geleden - hier hun hoofdstad stichtten. De stad was bijna onneembaar: beschermd door een ring van bergen en slechts bereikbaar via een nauwe kloof, de siq. Toen de Romeinen in het jaar 106 Petra veroverden, troffen zij een in zijn geheel uit de roze/rode rotsen uitgehouwen stad aan. Na een wandeling door de siq staat u plotseling oog in oog met de 40 meter hoge Khazneh, de schatkamer. Er zijn honderden monumenten in Petra. Tot de belangrijkste behoren het theater, de 'koninklijke' graven, de poorten, een marktplaats, een tempel,een klooster en een obelisk. Overnachting in Petra.

 

Dag 12 & 13 Petra - Wadi Rum (ca. 125 km)

Onze nachtelijke tour naar Petra en Wadi Rum zal u een onvergetelijke ervaring bezorgen om de twee meest iconische bezienswaardigheden van Jordanië te verkennen, met deze twee volle dagen in Jordanië. steekt u de Jordaan over en reist u richting Aqaba, waar u de markten kunt verkennen, kunt genieten van een kopje koffie, een lunchpauze en kunt ontspannen in uw eigen tempo voordat u richting Wadi Rum gaat. Eenmaal in Wadi Rum checkt u in bij het bedoeïenenkamp en geniet u van de optionele activiteiten in de omgeving zoals wandelen, kameelrijden, of gewoon genieten van de omgeving. Optionele activiteiten kunnen ter plaatse worden geregeld 's middags op een jeepsafari-tour door de woestijn van Wadi Rum. Dit is een van de meest adembenemende landschappen op aarde waar de magie van de woestijn tot leven komt. De volgende ochtend, na het ontbijt gaan we naar de verloren stad Petra en genieten we van een rondleiding door het UNESCO-werelderfgoed en zien we de belangrijkste hoogtepunten, waaronder de Siq, de Petra Treasury, de Obelisk-tombe en meer. Geniet van vrije tijd in Petra om op eigen gelegenheid te verkennen en geniet van de prachtige omgeving. Wandel in uw vrije tijd naar het klooster of bezoek andere bezienswaardigheden in Petra. 

 

Dag 14 Aqaba - Dode Zee - Amman (ca. 350 km)

Aqaba heeft een ideale combinatie van stadsleven, stranden en geschiedenis. Aqaba is de meest zuidelijke stad van Jordanië en ligt op het noordoostelijke puntje van de Rode Zee en wordt omgeven door bergen en woestijn. Hoewel er een grens tussen hen ligt is Aqaba zeer dicht bij Eilat, de meest zuidelijke badplaats van Israël. Hoewel het water en de stranden hier veel mensen trekken geeft de toplocatie van de stad bezoekers toegang tot vele fantastische attracties in Jordanië, waaronder Wadi Rum en de beroemde verloren stad Petra.

Aqaba trekt ook het hele jaar door bezoekers vanwege het weer en de toegang tot de Rode Zee. De Rode Zee staat bekend om zijn ongelooflijke duiken en snorkelen. Net ten zuiden van de stad heeft het Aqaba Marine Park een kustlijn van 7 km waar bezoekers de koraalriffen, vissen en ander zeeleven van de zee kunnen verkennen. Dit is ook de beste plek om van de stranden te genieten. Er zijn buitenruimtes voor sporten zoals volleybal en voetbal en picknickplaatsen om te eten.

Dag 15 Amman - Amsterdam

Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam.



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

King David en 1001 Wonderen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail






© Copyright 2008-2024  vakantieisrael.nl
v6.20220705