King David Fly Drive Israel Afbeelding King David Fly Drive Israel
King David Fly Drive Israel
Bestemming: Rondreizen Israel - Fly Drive Israel

King David Fly Drive Israel


plane hotel transfer


8 Dagen

Deze rondreis met Nederlandstalige begeleiding laat u kennis maken met de prachtige cultuur- en natuurschatten van Israel. Het land kent een ongelooflijke oude en moderne geschiedenis, waarvan u in een week tijd vele facetten tegen zult komen. Hoogtepunt van de reis is ongetwijfeld het fascinerende Jeruzalem, de stad van de 3 wereldgodsdiensten.

Rondreis o.b.v. Volgens programmaDag 1 Amsterdam-Tel Aviv

U vliegt vanaf Amsterdam naar Tel Aviv. Na aankomst wordt u door de vertegenwoordiger van onze lokale agent in de aankomsthal opgewacht. Aansluitend transfer (ca. 15 km) naar het hotel in Tel Aviv voor overnachting.

U overnacht in: Ruth Daniel

Dag 2 Tel Aviv-Caesarea-Haifa-Nazareth-Tiberias (ca. 150 km)

De dag begint met een bezoek aan `s werelds oudste havenstad Jaffa en een stadstour door Tel Aviv. Het stadje Jaffa is gelegen naast Tel aviv, waar het onderdeel van uit maakt. Jaffa is in de loop van de jaren grondig gerestaureerd. In de stad vindt u veel kunstgalerieen, musea, theaters, winkeltjes en horecagelegenheden. Het is een echte trekpleister voor nationaal en internationaal toerisme. Tel Aviv betekent letterlijk 'lenteheuvel'. De stad telt samen met de omliggende gemeenten meer dan een miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van Israel. Het is het economisch en cultureel centrum van het land. In de loop der jaren is Tel Aviv uitgegroeid tot een metropool met vele winkels, uitstekende restaurants, bars, terrassen en een bruisend uitgaansleven. Een heerlijke stad met een Europees-Orientaalse sfeer, met als kloppend hart de Dizengoff boulevard. En langs de kust een gezellige wandelpromenade met een kilometers lang, geweldig zandstrand. Dan naar de stad Caesarea, welke ongeveer 40 kilometer ten noorden van Tel Aviv ligt. Dit is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Israel. Slechts een klein deel van de oude stad is tot nu toe opgegraven. Hoewel er geen imposante ruines zijn, is het zeker een bezoek waard. U ziet de restanten van het Romeinse theater, het aquaduct en de hippodroom. Vervolgens rijden we naar Haifa. Hier maken we een stadstour. Haifa is de op twee na grootste stad van het land en telt bijna 300.000 inwoners. Een prachtige havenstad, schitterend gelegen aan de Middellandse Zee, tegen de helling van de Karmel. In 1849 vestigden zich er een groep joodse immigranten. Vanaf die tijd groeide Haifa uit tot het centrum van de Israelische export. De stad bestaat eigenlijk uit drie delen. Aan zee ligt het oude centrum en de haven en op 75 meter hoogte ligt Hadar Ha'Carmel, de wijk met huizen, kantoren en winkelcentra. Het mooiste deel van de stad ligt op 275 meter hoogte, Mercaz Ha'Carmel, met luxe woonwijken en hotels. Vanaf dit deel heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Tijdens de tour komt u onder andere langs de Perzische Tuinen met daarin de schitterend witte Bahai tempel met gouden koepel. Daarna rijden we via de schitterende Jizrael Vallei naar Nazareth, een bedrijvige stad ongeveer 35 kilometer ten zuidwesten van Tiberias. Nazareth was de woonplaats van Jozef en Maria en hier kondigde de aartsengel de geboorte van Jezus Christus aan. Jezus bracht er een groot deel van zijn jeugd door. De stad telt 60.000 inwoners - voornamelijk islamitische en christelijke Palestijnen - en is daarmee de grootste Arabische stad in Israel. U bezoekt er het oude centrum en de kerk van de Aankondiging. Aan het eind van de dag rijdt u door naar Tiberias voor de overnachting.

U overnacht in: PRIMA TIBERIAS

Dag 3 Tiberias-Meer van Galilea-Tiberias (ca. 100 km)

Vandaag een schitterende tocht rond het Meer van Galilea. Het Meer van Galilea ligt 200 meter onder de zeespiegel en is daarmee na de Dode Zee het diepst liggende meer ter wereld. Het is 20 kilometer lang en maximaal 13 kilometer breed en vormt een belangrijke 'waterbron' voor de Negev woestijn. Een kilometers lange waterpijplijn verbindt het meer met de woestijn en maakt het gebied daardoor bewoonbaar. Er heerst een subtropisch klimaat met zachte winters en hete zomers. Door de overvloed aan water en kunstmatige irrigatie is het land rondom het meer zeer vruchtbaar en groen. Er wordt onder andere een bezoek gebracht aan het aan de noordkant gelegen plaatsje Capernaum, een betekenisvolle stad in de tijd van Jezus en de eeuwen daarna. Archeologen hebben er de resten van de synagoge opgegraven, welke dateert uit de 4e eeuw na Chr. en zich kenmerkt door mooi versierde zuilen en muren. Verder een bezoek aan Tabga, een van de belangrijkste plaatsen uit het leven van Jezus en aan de Berg van de Zaligsprekingen. Vervolgens via het Golan gebergte en de stad Katsrin terug naar het meer. Het Golan gebergte is een ongeveer 25 kilometer brede en 75 kilometer lange hoogvlakte. Oorspronkelijk hoorde het gebied toe aan Syrie dat van hieruit Israelische doelen bestookte. In 1967 heeft Israel het gebied bezet en in 1980 geannexeerd. De Verenigde Naties bewaken nu de gedemilitariseerde strook langs de wapenstilstandslijn. De dag wordt afgesloten met een ontspannen boottocht over het meer. Overnachting in Tiberias.

U overnacht in: PRIMA TIBERIAS

Dag 4 Tiberias-Beit Shean-Jeruzalem (ca. 150 km)

Na het ontbijt een bezoek aan de Yardenit-doopplaats bij de Jordaan, waar vele pelgrims naartoe komen om te worden gedoopt. Dan via de Jordaanvallei naar Belvoir voor een bezoek aan de restanten van dit voormalige imposante fort. Vervolgens naar de Romeinse stad Beit Shean, in de oudheid een van de belangrijkste steden van Palestina. Centraal gelegen, tussen vruchtbare gronden, vestigden zich hier duizenden jaren geleden onder andere Egyptenaren, Filistijnen, Joden, Romeinen en Arabieren. Nu is het een van de meest indrukwekkende opgravinggebieden van het land. Met als meest interessante bezienswaardigheid, het uitstekend bewaard gebleven Romeinse amfitheater. Dan gaan we verder in zuidelijke richting, via de Jordaanvallei naar Jeruzalem voor de overnachting.

U overnacht in: Jerusalem Gate

Dag 5 Jeruzalem

Jeruzalem is de hoofdstad van het land en is het centrum van drie wereldgodsdiensten. Die van de joden, de christenen en de moslims. De stad herbergt honderden synagogen, kerken en moskeeen en wordt jaarlijks door meer dan een miljoen gelovigen vanuit de hele wereld bezocht. De moslims komen voor een bezoek aan de Rotskoepel en de El-Aksamoskee. Voor de joden is de Klaagmuur het hoogtepunt. En voor de christenen is het de stad waar Jezus leefde, gekruisigd werd en uit zijn graf herrees. Vandaag maakt u allereerst kennis met het oude gedeelte van Jeruzalem. U bezoekt de Olijfberg waar u een fantastisch uitzicht heeft over de hele stad. Aan de voet van de Olijfberg ligt de Hof van Gethsemane, waar Jezus bad in de nacht waarin hij werd verraden en gearresteerd. In de Oude stad - welke volledig is ommuurd - maakt u een stadswandeling. U bezoekt hier de gerestaureerde Joodse wijk met de Klaagmuur - voor de joden - de meest heilige plaats ter wereld. De wandeling gaat door de Via Dolorosa, de kruisweg van Jezus en tegenwoordig, behalve een kleurrijke bazaarstraat, ook het domein van vele pelgrims. Over de Via Dolorosa loopt de Ecce-Homoboog, welke is gebouwd rond 135 n. Chr. De restanten van de boog zijn opgenomen in de Ecce-Homobasiliek en vormt een geheel met het ernaast gelegen klooster Notre Dame de Sion. In de crypte is de Lithostrotos te bezichtigen, de vroegere bestrating die tot het hof van de burcht van Antiona hebben gehoord. Ook bezoeken we de Heilige Grafkerk, voor de christenen de heiligste plaats in de stad. Hier is Jezus gekruisigd, begraven en herrezen. De kerk telt meerdere verdiepingen, herbergt meer dan 30 kapelletjes en wordt gedeeld door meerdere christelijke stromingen. Het middelpunt is de in rococostijl gebouwde rotonde boven de grafkamer van Jezus, de Kapel van de Engelen. Verder een bezoek aan de Zionsberg, met het graf van Koning David en de zaal van het Laatste Avondmaal. Overnachting in Jeruzalem.

U overnacht in: Jerusalem Gate

Dag 6 Jeruzalem (ca. 20 km)

Vandaag alle tijd om het nieuwe deel van Jeruzalem te verkennen. We brengen een bezoek aan Yad Vashem, het indrukwekkende monument ter na gedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Yad Vashem is gelegen op de Heuvel der Herinnering (Har Hazikaron) en betekent letterlijk 'een gedenkteken en een naam'. Het herbergt een Holocaustarchief met miljoenen documenten, een onderzoekscentrum, een onderwijscentrum, een synagoge en een museum met werken van concentratiekampgevangenen. Statig ontworpen elementen zoals de Herinneringszuil en de gedenkplaats voor de kinderen zullen u ongetwijfeld diep ontroeren. Vervolgens een bezoek aan het moderne Israelische museum Shrine of the Book. Hier zijn de bekende Dode Zee rollen te zien, de oudste Bijbelteksten ter wereld. Daarna rijden we langs het nabijgelegen Israelische parlement, de Knesset. Dan naar de levendige en kleurrijke joodse markt Mahane-Yehuda. Tot slot wordt een bezoek gebracht aan Bethlehem, de geboorteplaats van Jezus, gelegen aan de rand van de Judea woestijn. In Bethlehem brengt u een bezoek aan de Geboortekerk, gelegen midden in het centrum aan Maner Square (Kribbe-plein) Overnachting in Jeruzalem.

U overnacht in: Jerusalem Gate

Dag 7 Jeruzalem-Massada-Dode Zee-Jeruzalem (ca. 220 km)

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding. U heeft alle tijd om Jeruzalem op eigen gelegenheid te verkennen, maar u kunt ook facultatief een excursie maken naar Massada en de Dode Zee (ca. 220 km). Optioneel: een schitterende tocht door het woestijnlandschap naar het indrukwekkende Massada. Deze imposante rotsvesting, bovenop een 400 meter hoog gelegen plateau, was door de joodse koning Herodes gekozen als wijkplaats. Hij liet er 30 jaar v.Chr. een vesting bouwen met prachtige paleizen. Rond 66 jaar n.Chr., toen de eerste opstanden tegen de Romeinen uitbraken, werd de vesting door joodse opstandelingen (de Zeloten) ingenomen. De Romeinen veroverden de vesting weer terug, maar dat ging niet zonder forse tegenstand van de Zeloten. Drie jaar lang wisten ze de aanvallen van de Romeinen af te slaan. Een staaltje dapperheid waaraan vandaag de dag nog wordt herinnerd wanneer de soldaten de eed op de vlag moeten afleggen; deze eindigt met de woorden 'Massada zal nooit meer vallen'. Per kabelbaan gaat u omhoog. Vanuit de vesting heeft u een geweldig uitzicht over de Dode Zee. Tijdens een wandeling ziet u onder andere de opgravingen van de paleizen, de versterkte muur die wel 1400 meter lang is, de resten van de oudste synagoge ter wereld die door de Zeloten werd gebouwd en de badhuizen uit die tijd. Vervolgens naar de Dode Zee, 400 meter onder de zeespiegel gelegen en daarmee het laagste punt ter wereld. Het water bestaat voor ca. 30% uit zout en dat is tien maal zoveel als in normaal zeewater. Het gevolg: u kunt erop drijven zonder kopje onder te gaan. Vergeet dus niet uw badkleding mee te nemen. Aan de oevers van de Dode Zee vinden we geneeskrachtige warmwaterbronnen en zwavelbronnen. Overnachting in Jeruzalem.

U overnacht in: Jerusalem Gate

Dag 8 Tel Aviv-Amsterdam

Het is vandaag het einde van een bijzondere week. Transfer naar de luchthaven van Tel Aviv voor de terugvlucht naar Nederland.Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

King David Fly Drive Israel 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail


© Copyright 2008-2022  vakantieisrael.nl
v6.20220705