Kibboets Fly Drive Klassiek Afbeelding Kibboets Fly Drive Klassiek
Kibboets fly drive De klassieke tour ***
Bestemming: Rondreizen Israel - Fly Drive Israel

Kibboets fly drive De klassieke tour

***

plane hotel car

Tijdens deze fly-drive bezoekt u de meest interessante bezienswaardigheden van het midden en het noorden van Israel. U overnacht onderweg in kibboets hotels, vaak landelijk gelegen buiten de grote steden.

Fly and Drive o.b.v. Volgens programmaTijdens deze Kibboets fly-drive door Israël, bezoekt u de meest interessante bezienswaardigheden van het midden en het noorden van Israel. U overnacht onderweg in de comfortabele kibboets hotels, welke vaak mooi landelijk gelegen zijn, even buiten de grote steden.

U begint de reis in Tel Aviv. Een boeiende, bruisende stad met een heerlijk strand. Bezoek ook het schilderachtige Jaffa. Via de westkust rijdt u naar het noorden. Wellicht bezoekt u Caesarea, de oude Romeinse stad aan zee met fraaie mozaiekvloeren en een imposant aquaduct. In Haifa moet u eigenlijk de Bahai-tempel bezichtigen met haar tuinen alvorens u koers zet naar de imposante kruisvaardersstad Akko. In Nazareth is een bezichtiging van de Kerk van de Aankondiging beslist de moeite waard. Vlakbij is de lokale souk, een wirwar van straatjes en steegjes met volgepropte winkeltjes waar allerhande waren door vriendelijke kooplieden worden aangeboden. Iets oostelijker ligt Tiberias op de oevers van het Meer van Galilea. Bij de monding van de Jordaan ziet u de beroemde doopplaats waar Johannes de Doper Jezus doopte. Neem een kijkje bij Capernaum, de Berg van de Zaligsprekingen, de Bijbelse plaats Tabgha en onderneem de verkenningstocht over de Golanhoogte. U vervolgt de reis zuidwaarts. U doorkruist de Jordaanvallei en zet koers naar Jeruzalem.

Jeruzalem

Jeruzalem is een wonderlijke stad met een ongeevenaarde rijke historie. Het is de stad waar het Christendom, de Islam en het Jodendom al eeuwenlang dominant aanwezig zijn. Een wandeling door de oude ommuurde stad voert u naar de heiligdommen van de drie wereldgodsdiensten. De Olijfberg is de plek voor een fantastisch uitzicht over praktisch de hele stad. In de nieuwe stad Jeruzalem kunt u het monument Yad Vashem, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van WOII, bezoeken. In het Israel Museum worden de mysterieuze Dode Zee rollen tentoongesteld, die ca. 1950 in de buurt van Qumran door een herder zijn gevonden. Vanuit Jeruzalem kunt u een dagtocht maken naar de Dode Zee. U bevindt zich hier 417 meter onder zeeniveau. In dit extreem zoute meer met zijn hoge concentratie van mineralen komen geen zichtbare levende wezens voor. Zwemmers ervaren het extreme drijfvermogen vol ongeloof. Drijvend op uw rug de krant lezen blijft een ongewone ervaring. U kunt ook Massada bezoeken, de citadel op een berg bij de Dode Zee. Het is de berg waar ooit de Zeloten, een groepering onder de Joden uit de 1e eeuw, zich op verschansten om uit handen te blijven van de Romeinse bezetter tijdens de grote Joodse Opstand in 70 n.Chr. Tegenwoordig bezoekt u Massada eenvoudig via een tocht per kabelbaan. Op de laatste dag van een boeiende week reist u naar Tel Aviv alwaar u de auto weer inlevert. Vervolgens vliegt u terug naar Amsterdam.

Dag 1: Vlucht naar Tel Aviv, door naar Yad Hashmona ca. 40 km
Na aankomst op de luchthaven van Tel Aviv haalt u uw all-verzekerde huurauto op en rijdt u naar het eerste kibboetshotel op uw programma, kibboets Yad Hasmona, 40km ten oosten van Tel Aviv en 15km van Jeruzalem gelegen. Een ideale locatie om beide plaatsen te bezoeken. 

Tel Aviv is de culturele en commerciële hoofdstad van Israël. Tel Aviv, door de New York Times uitgeroepen tot "The Mediterranean Capital of Cool", is een stad met een slimme instelling en culturele scherpzinnigheid. "De stad die nooit slaapt" is een centrum voor nachtleven, keuken, cultuur en liberalisme. Aan de ene kant begrensd door de Middellandse Zee en uitgestrekte zandstranden, en aan de andere kant door glazen torens met technologiebedrijven in wat wordt beschouwd als 's werelds op een na belangrijkste hightechgebied, heeft Tel Aviv het allemaal. Prominente musea, gerestaureerde wijken zoals de oude haven van Jaffa, Neve Tzedek en de Witte Stad van gebouwen in Bauhaus-stijl, en een jonge en diverse bevolking, maken van Tel Aviv een stad die je nooit meer kunt ontdekken.

Dag 2: Tel Aviv en Jaffa
Vandaag staat een bezoek aan het bruisende Tel Aviv op het programma. Geniet in deze multiculturele stad van de gezellige boulevard en het oude schilderachtige Jaffa.

Jaffa (ook bekend als Yafo) is de oude havenstad waaruit Tel Aviv nu is gegroeid. Jaffa is de afgelopen jaren, net als een groot deel van Zuid-Tel Aviv, gerestaureerd, waarbij de oude smalle straatjes en binnenplaatsen een ander zeer gewild onderdeel zijn geworden van het stedelijke wandtapijt van Tel Aviv.
De vlooienmarkt van Jaffa is een bekende attractie van het gebied, met verkopers die een breed scala aan interessante en unieke producten verkopen. Ondertussen zijn de smalle doorgangen en oude gebouwen in de oude stad van Jaffa werelden verwijderd van het moderne Tel Aviv.

Dag 3: Yad Hashmona - Tiberias ca. 230 km
Via de westkust naar het noorden. Onderweg een stop bij de opgravingen van Caesarea. Daarna naar Haifa. Bezoek er de Bahai-tempel. Ook de kruisvaarders-stad Akko is beslist de moeite waard. Overnachting in kibboets Sha'ar Hagolan ten zuiden van het Meer van Galilea.

Om een idee te krijgen van de diverse natuurlijke wonderen van Israël, zit u bij het Meer van Galilea goed. Hier bracht Jezus ook zijn bediening door met prediken in nabijgelegen dorpen en het was hier waar Jezus op het water liep en verschillende andere wonderen verrichtte. De Kinneret is het reservoir van het land voor zoet water en naarmate het waterpeil stijgt en daalt, is het land afhankelijk van de regenval, zodat het land anticipeert om te zien of er elke zomer een watertekort zal zijn.
Het Meer van Galilea beslaat ongeveer 102 km², 28 km van noord naar zuid en 10 km van oost naar west. Als je wilt rijden, wandelen of fietsen rond het meer heeft het een omtrek van 53 km. Het heet Kinneret van het Hebreeuwse woord voor viool of lier, omdat de vorm van het meer op een viool lijkt.

Dag 4: Tiberias ca. 100 km
Maak een tour rond het meer en bezoek o.a. Capernaum en Tabgha. Of ga op verkenningstocht over de Golan hoogte.

Tiberias is een van de steden in Galilea die heilig is voor het jodendom en het christendom. Het bevat talrijke kerken, waaronder de Kerk van de Vermenigvuldiging van de Broden en de Vissen, die genoemd is naar een gebeurtenis in het Nieuwe Testament waarin Jezus het wonder verrichtte door 5.000 mensen te voeden met slechts vijf broden en twee vissen. Tiberias is ook de thuisbasis van de Tombe of Rabbi Hiyya, een Joodse Rabbijnse wijze van de Tannaim die bekend stond om zijn unieke stijl van het onderwijzen van Thora, waarbij de studenten elkaar onderwezen. Een andere van de vele attracties van Tiberias is de Tiberias Hot Springs, die oude natuurlijke bronnen, zwembaden en Turkse baden bevat.

Dag 5: Tiberias - Jeruzalem ca. 220 km
Ga je vroeg op pad, dan kun je ook nog Nazareth bezoeken. Via de Jordaanvallei naar Jeruzalem. Je overnacht 4 nachten in het comfortabele Ramat Rachel kibboets hotel.

Dag 6: Jeruzalem - Dode Zee ca. 180 km
Vandaag een uitstapje naar de Dode Zee en de indrukwekkende rotsvesting Massada.

De oude stad van Jeruzalem zit vol met de historische en religieuze elementen die deze stad zo bijzonder maken. Het ommuurde gebied van een vierkante kilometer staat centraal in het jodendom, de islam en het christendom. De westelijke muur, in de Joodse wijk, de laatst overgebleven muur van het Joodse tempelcomplex, is de heiligste plaats in het jodendom. Jezus stierf, werd begraven en herrezen in Jeruzalem, en de Kerk van het Graf in de Oude Stad wordt gedeeld door vele denominaties. In de islam wordt gezegd dat Jeruzalem de plaats is van waar Mohammed verrees in de hemel, en de Rotskoepel maakt deze stad de derde heiligste stad voor moslims. De vier wijken van de Oude Stad, Joods, Moslim, Christelijk en Armeens, contrasteren elk met elkaar, maar wat bizar constant blijft, is de manier waarop de bewoners van deze surrealistische plek zich haasten met hun dagelijkse bezigheden. Een goed overzicht van de oude stad is te krijgen vanaf de Ramparts Walk. De oude stad van Jeruzalem mag je gewoon niet missen. De Half-Day Old City Tour of de Jerusalem Day Tour is een geweldige manier om een ​​volledig begeleide ervaring van deze geweldige plek te krijgen. Als je in het zuiden van het land verblijft, in Eilat, is deze dagtour naar Jeruzalem, Bethlehem en Dode Zee vanuit Eilat ook een goede optie.

Dag 7: Jeruzalem
Trek een hele dag uit voor een bezoek aan de Oude Stad (te voet). Geniet van de smalle Arabische straatjes in de souk, hoor het meerstemmige gezang uit de Armeense kathedralen en uiteraard neemt u een kijkje bij de 'klaagmuur'.

Dag 8: Jeruzalem
Vandaag dan nieuw Jeruzalem met o.a. de Knesset en de menora en het holocaust museum Yad Vashem.

Het moderne centrum van Jeruzalem is het voetgangersgebied rond de Ben-Yehuda-straat met een grote selectie aan restaurants, cafés en winkels. De laatste paar jaar is dit echter onder concurrentie gekomen van Mamilla, een autovrij winkelcentrum dat rechtstreeks naar de Jaffapoort van de oude stad leidt met zeer chique winkels, restaurants en hotels. Vaak over het hoofd gezien, is het nachtleven van Jeruzalem eigenlijk levendig en iets dat een totaal andere ervaring biedt dan Tel Aviv.
In nieuw Jeruzalem vindt u ook de Machne Yehuda-markt, de grootste markt van Jeruzalem met meer dan 250 verkopers. De Machne Yehuda-markt is een van de meest levendige delen van de stad en biedt een plek om boodschappen en huishoudelijke artikelen te kopen, heerlijke restaurants in de stijl van gaten en geweldige bars voor liefhebbers van het nachtleven.

Dag 9: Ramat Rachel - Tel Aviv, terugvlucht
Helaas weer terug naar huis.

Opmerkingen

 • U kunt de fly-drive ook zelf samenstellen. De route, de lengte van de reis en het aantal overnachtingen per hotel bepaalt u dan zelf. De kibboetsen en alle andere hotels uit ons programma zijn naar wens te combineren. U kunt op verschillende dagen van de week vertrekken en aanvliegen op Tel Aviv of Eilat. En u bepaalt zelf welke autocategorie u reserveert. Wij maken graag een berekening van de kosten voor de zelf samengestelde fly-drive.
 • U kunt de fly-drive verlengen met elke accommodatie uit ons programma.
 • Autohuur is inclusief all-risk verzekering (eigen risico ca. 400 - 1000 euro, afhankelijk van de categorie)
 • Waarborsom via creditcard. Zonder creditcard is autohuur niet mogelijk.

Verlengingsintro

U kunt de fly-drive verlengen met elke accommodatie uit ons programma.Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Kibboets fly drive De klassieke tour 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail


© Copyright 2008-2022  vakantieisrael.nl
v6.20220705