Hoogtepunten van Israel Afbeelding Hoogtepunten van Israel
Hoogtepunten van Israel ***
Bestemming: Rondreizen Israel - Fly Drive Israel

Hoogtepunten van Israel

***

Ontdek in acht dagen Israel tijdens deze bijzondere groepsreis. U rijdt langs de kust van de Middellandse Zee via Caesarea en de hangende Perzische Tuinen naar Tiberias. Een uitgebreide rondleiding door Jeruzalem en een bezoek aan de Rode Zee zullen ook zeker niet ontbreken tijdens deze reis.

Hotel o.b.v. Volgens programmaHoogtepunten Israel

8 dagen/7 nachten

groepsrondreis

Ontdek in acht dagen Israel tijdens deze bijzondere groepsreis. U rijdt langs de kust van de Middellandse Zee via Caesarea en de hangende Perzische Tuinen naar Tiberias. Een uitgebreide rondleiding door Jeruzalem en een bezoek aan de Rode Zee zullen ook zeker niet ontbreken tijdens deze reis.

Dag 1 Amsterdam - Tel Aviv

U vertrek vanaf Amsterdam voor uw vlucht met El Al naar Tel Aviv, Ben Gurion airport. Na aankomst wordt u naar uw hotel in Nethanya gebracht voor de overnachting. 

Tel Aviv is een smeltkroes van culturen elk met hun eigen unieke smaken. Sluit u aan bij Delicious Israel en ervaar de authentieke wortels en geschiedenis van deze diverse eetcultuur met uw eigen smaakpupillen. Ze bieden markttours, hummus-tours, kookworkshops, sjabbat-diners en meer!

Dag 2 Caesarea - Haifa - Tiberias

Na het ontbijt volgt een rit langs de stranden van de Middellandse Zee naar de oude Romeinse stad Caesarea. U bezoekt daar het Romeins Theater, het aquaduct en het hippodroom. Vervolgens wordt Haifa bezocht, een van de grootste, Israelische havens en gelegen op de hellingen van de berg Carmel. U bezoekt o.a. de Baha'i tempel met de hangende Perzische tuinen en de top van de Carmel. De dag eindigt in Tiberias, gelegen aan het meer van Galilea, waar u twee overnachtingen heeft. Ontbijt en diner.

Caesarea
Caesarea is een prachtige site, een nationaal park waar verbazingwekkende oude havenruïnes, prachtige stranden en indrukwekkende moderne woningen naast elkaar liggen. Caesarea is oorspronkelijk een oude Herodiaanse havenstad gelegen aan de mediterrane kust van Israël, ongeveer halverwege tussen Tel Aviv en Haifa. De site is onlangs gerestaureerd om een van de meest aantrekkelijke en fascinerende archeologische vindplaatsen van Israël te creëren. In het gerestaureerde amfitheater worden tijdens de zomermaanden moderne concerten gehouden, terwijl de oude stad een scala aan boetieks en restaurants heeft. De nieuwe stad Caesarea is een luxe villawijk, waarvan het strand, het Caesarea Aquaduct Beach, een van de beste stranden van Israël is. 

Tiberias
Stromend met natuurlijke warmwaterbronnen, boordevol christelijke en joodse heilige plaatsen en langs de oevers van het Meer van Galilea, is Tiberias een belangrijke toeristische tussenstop voor bezoekers van Israël. De stad heeft veel historische en religieuze bezienswaardigheden, evenals mogelijkheden voor waterrecreatie. Rust lekker uit op het strand of breng een bezoek aan een oude begraafplaats. Geen enkele christelijke pelgrimstocht naar Israël is compleet zonder een bezoek aan Galilea.

Dag 3 Meer van Galilea - Golan Hoogte - Capernaum - Tabgha

Vandaag zult u een dagtoer doen met o.a. bezoeken aan Caperneum, Mensa Christi, Tabgha, de voormalige Syrische fortificaties uit de oorlog van 1973 en Yardenit, de plaats waar Johannes de Doper Jezus doopte.

In de regio Tabgha, aan de noordelijke oever van het Meer van Galilea, ligt de Kerk van de Vermenigvuldiging van Broden en Vissen de traditionele plaats van het verhaal over voedselvermenigvuldiging dat in alle vier de evangeliën wordt aangetroffen. Het is ook waar Jezus na zijn opstanding aan zijn discipelen verscheen (Johannes 21: 1-17).

De kerk is het meest bekend vanwege een mozaïek van broden en vissen uit de oorspronkelijke kerk uit het midden van de derde eeuw. De kerk werd uitgebreid in de vijfde eeuw, maar werd kort daarna verwoest door de Perzen toen ze in 614 binnenvielen. De Byzantijnse bouwwerken en mozaïeken werden in de jaren dertig opgegraven door een Duits team. In 1982 werd de huidige reconstructie toegevoegd. De originele mozaïeken tonen watervogels en planten, de ecologie van de drassige moerassen die historisch gezien kenmerkend zijn voor het gebied.

De naam Tabgha is een variatie op de oude Griekse naam, Heptapegon, wat 'zeven bronnen' betekent. Zes van deze bronnen zijn in de moderne tijd geïdentificeerd, waaronder een die bekend staat als 'Job's Spring'.

Dag 4 Tiberias - Cana - Nazareth - Jericho - Jeruzalem

Wij verlaten Tiberias en gaan naar Cana. Hier vond ooit het eerste wonder van Jezus plaats, het veranderen van het water in wijn. U bezoekt hier tevens het Franciscaner klooster en de trouwkerk. In Nazareth wordt de Kerk van de Aankondiging bezocht, gebouwd op de plek waar aartsengel Gabriel verscheen aan Maria. De route wordt vervolgd door de Jordaan vallei naar Jeruzalem. Ontbijt en diner.

Dag 5 Jeruzalem

Na het ontbijt volgt een onvergetelijke toer door Jeruzalem. Allereerst bezoekt u de Olijfberg met een adembenemend uitzicht over de stad. Vervolgens bezoekt u de Kerk der Naties, de Tuin van Gethsemanee en de muren van de oude stad. U gaat de oude stad binnen door de Leeuwen Poort en loopt over de Via Dolorosa naar de heilige Sepulchre kerk en de Klaagmuur. De toer eindigt met een bezoek aan de oude Joodse- en Christelijke wijken en een bezoek aan de Knesset. Ontbijt en diner.

Dag 6 Jeruzalem en de Dode Zee

Na het ontbijt wordt een bezoek gebracht aan Yad Vashem, de herdenkingsplaats voor de slachtoffers van de Holocaust. Door de heuvels van Judea rijdt u naar de Dode Zee, het laagst gelegen punt op de aarde op 417 meter beneden zeeniveau. U bezoekt Massada en kunt het fort per kabelbaan bezoeken. Even tijd om drijven op de Dode Zee, alvorens u via Qumran, waar ooit in de grotten de 'Dode Zee rollen' zijn gevonden, terug naar Jeruzalem gaat. Ontbijt en diner.

Dag 7 Jeruzalem

Dag ter vrije besteding. Onze gids kan u eventueel adviseren over de mogelijke toers en bezienswaardigheden. Ontbijt en diner.

Jeruzalem is een diverse, levendige en bruisende stad, die oud en nieuw op een veelzijdige manier combineert. Hoewel deze stad enkele van de oudste en belangrijkste wereldse locaties voor joden, christenen en moslims omvat, is het ook gevuld met kleine edelstenen verspreid over de kronkelende straatjes die een must-see zijn voor zowel wereldreizigers als de lokale bevolking.

Dag 8 Tel Aviv - Amsterdam

In de vroege ochtend vervoer naar de luchthaven van Tel Aviv voor de vlucht naar Amsterdam.

Groepsreis minimaal 15 personenLocatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Vluchten Amsterdam - Tel Aviv v.v. met El Al
 • 8 dagen / 7 nachten
 • 1 nacht in Nethanya
 • 3 nachten in Tiberias
 • 3 nachten in Jeruzalem
 • Maaltijden volgens programma
 • Transfer per bus
 • Nederlands sprekende gids
 • Excursies, inclusief entreegelden, volgens programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Hoogtepunten van Israel 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail


© Copyright 2008-2021  vakantieisrael.nl
v6.20210209