Het Noorden Afbeelding Het Noorden
Het Noorden ***
Bestemming: Rondreizen Israel - Fly Drive Israel

Het Noorden

***

plane hotel car


10 Dagen

Deze 10-daagse rondreis door Israël toont u de mooiste en belangrijkste plekken in het midden en noorden van het land. U reist lang de Middellandse Zee kust, via de opgravingen van Caesarea naar een van de mooiste havensteden ter wereld, Haifa. Dan via de kruisvaarderstad Akko en Nazareth naar het meer van Tiberias. Doorkruis de Jordaanvallei en bezoek Beit Shean. Door naar de heilige stad Jeruzalem. Tot slot heerlijk ontspannen aan de Dode Zee.

Fly and Drive o.b.v. Volgens programmaEen tocht langs de belangrijkste plekken in het midden en noorden. U reist lang de Middellandse Zee kust, via de opgravingen van Caesarea naar een van de mooiste havensteden ter wereld, Haifa. Dan via de kruisvaarderstad Akko en Nazareth naar het meer van Tiberias. Doorkruis de Jordaanvallei en bezoek Beit Shean. Door naar de heilige stad Jeruzalem. Tot slot heerlijk ontspannen aan de Dode Zee.

Israel is het land van afwisseling, van contrasten, maar ook het land van prachtige landschappen en Bijbelse plaatsen. Van het heuvelachtige groene noorden tot de indrukwekkende desolate Negev woestijn in het zuiden. Maar ook het land van het Bijbelse Meer van Tiberias en de unieke Dode Zee. Het heeft bovendien interessante steden, zoals de moderne mondaine metropool Tel Aviv als ook de fascinerende heilige oude stad Jeruzalem. En dan zijn er ook nog prachtige badplaatsen om bij te komen van alle indrukken. In het zuiden is dat Eilat en in het noorden Netanya.

Een rondreis in uw eigen huurauto is de perfecte manier om de prachtige natuur- en cultuurschatten van Israel zelf te ontdekken alsmede de Bijbelse plaatsen te bezoeken. Doordat u zelf dagelijks de reis indeelt bepaalt u zelf waar u fraaie wandelingen maakt, waar u luncht en in welke dorpen en plaatsen u stopt. Bovendien hoef u zich geen zorgen te maken over uw dagelijkse overnachtingadres, immers dat regelen wij voor u, net als die auto. De afstanden die u dagelijks aflegt varieren, maar liggen doorgaans tussen de 50 en 200 kilometer per dag. Hierdoor hebt u dus alle tijd voor het maken van spontane uitstapjes en het nemen van spannende omwegen.

Dag 1 en 2 Vlucht naar Tel Aviv, door naar Netanya ca. 35 km
Na aankomst op de luchthaven van Ben Gurion, neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u naar de gezellige en kleinschalige badplaats Netanya aan de Middellandse Zee. U kunt hier ontspannen en genieten van de zee en het strand. Een bezoek aan Tel Aviv is absoluut een aanrader.

Netanya biedt 12 km van de breedste, schoonste en beste stranden in Israël. Hoewel de stad zelf - de titelloze 'Israëlische Rivièra' - misschien aanvoelt als een oude Europese badplaats, is de kust veel rustiger dan de zuidelijke tegenhangers. Ooit populair bij oudere bezoekers (vooral Franse, Britse en Russische), begint Netanya nu jongere mensen te lokken. De ruime promenade met zijn kinderparken, bloembedden en waterpartijen, plus live muziekshows op het stadsplein en een paar levendige bars, helpen Netanya nieuw leven in te blazen.

Dag 3 Netanya-Caesarea-Akko-Rosh Haniqra-Haifa ca. 210 km
Vandaag verlaat u Netanya en rijdt u op het gemak langs de kust in noordelijk richting. De eerste stop maakt u in Caesarea om de goedbewaarde Romeinse oudheden te bekijken, waaronder het aquaduct. Verder noordwaarts gaat de reis langs de mooie kust voor een bezoek aan de oude kruisvaardersstad Akko. Verder dan het noordelijk gelegen Rosh Haniqra komt u niet. Hier kunt u de prachtige zeegrotten bekijken. U kunt hier afdalen met de steilste kabelbaan, welke u adembenemende uitzichten bezorgd. Het eindpunt vandaag is Haifa, een levendige havenstad, waar een bezoek aan de Bahai Tempel met prachtige tuinen het hoogtepunt is. 

Dag 4 Haifa-Nazareth ca. 60 km
Landinwaarts naar Nazareth met natuurlijk een bezoek aan de Kerk van de Aankondiging. Neem ook de tijd voor een wandeling door deze levendige en gezellige stad. 's Avonds lekker uit eten in een van de knusse restaurantjes.

Nazareth heeft een lange weg afgelegd sinds zijn tijd als een rustig Joods dorp in het door de Romeinen geregeerde Galilea, dus als je een landelijke rustiekheid verwacht, wees dan voorbereid op een verrassing. Tegenwoordig is de grootste Arabische stad van Israël een bruisende mini-metropool, met winkelstraten, verkeersopstoppingen en jonge mannen met een voorliefde om te pronken achter het stuur. De oude stad, zijn geplaveide steegjes met afbrokkelende herenhuizen uit het Ottomaanse tijdperk, werkt eraan om zichzelf opnieuw uit te vinden als een verfijnde culinaire en culturele bestemming.

Dag 5 Nazareth-Meer van Tiberias-Golan-Nazareth ca. 200 km
Een hele dag om de prachtige natuur en de vele plekken uit de Bijbelse geschiedenis rond het Meer van Galilea te bezoeken. Een boottochtje over het meer is een bijzondere ervaring. Maar ook een tocht verder noordwaarts over de prachtige Golan hoogte is een optie. Eind van de dag weer terug naar je hotel in Nazareth.

Dag 6 Nazareth-Beth Shean-Jeruzalem ca. 175 km
Via Beth Shean, een goed bewaarde Romeinse opgraving, door de Jordaanvallei naar het zuiden, naar Jeruzalem.

Beit Shean is een van de oudste steden in Israël. Vaak over het hoofd gezien door toeristen, is het een bezoek waard. Zoals de meeste plaatsen in Israël heeft Beit Shean verschillende namen - Scythopolis, Tel Beit Shean, Tel el-Husn, Tel el-Hosn, Beisan en Nysa. Het is gelegen in de regio Galilea in het noorden van Israël, waar de Harod-vallei en de Jordaanvallei samenkomen, slechts 27 km ten zuiden van het Meer van Galilea en 5 km ten oosten van de rivier de Jordaan en is een van de grootste archeologische vindplaatsen van het land.

Dag 7 Jeruzalem (oude stad) ca. 20 km
Een volle dag die je doorbrengt binnen de oude stadsmuren of in elk geval daar vlakbij. Een dag vol onvergetelijke indrukken.

De oude stad van Jeruzalem is een van de meest intense plekken op aarde! In het hart van de joodse, islamitische en christelijke religies, is dit een kilometer lange, ommuurde gebied in het centrum van Jeruzalem onbegrijpelijk en kan het niet worden gemist. De oude stad is de thuisbasis van de Westelijke Muur (ook bekend als Klaagmuur en in het Hebreeuws Kotel). Dit is de laatst overgebleven muur van wat eens de Joodse tempel was en is tegenwoordig de heiligste plek ter wereld voor Joden.

Dag 8 Jeruzalem (nieuwe stad) en Bethlehem ca. 50 km
Vandaag de nieuwe stad met o.a. de Knesseth en Yad Vashem, zeer indrukwekkend. Indien mogelijk kunt u Bethlehem bezoeken met uiteraard de Geboortekerk.

De nieuwe stad Jeruzalem herbergt meer dan 800.000 mensen - joden, moslims, christenen. Het is de officiële hoofdstad van Israël. Er zijn veel bezienswaardigheden in de nieuwe stad Jeruzalem:
Het Holocaustmonument - Yad Vashem - biedt een uitgebreid monument voor de miljoenen Joden die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn afgeslacht. Het doel van het museum is om de Holocaust vast te leggen en te herdenken, en om een ​​centrum te zijn voor voortdurend onderzoek en onderwijs.
Het Israel Museum met zijn prachtige tentoonstellingen over verschillende gebieden van archeologie en moderne kunst. De beroemde Dode-Zeerollen die in 1947 in grotten in de woestijn van Judea werden ontdekt en dateren uit de 3e eeuw na Christus en tot de 1e eeuw voor Christus, zijn slechts een van deze verbazingwekkende tentoonstellingen.
Het nieuwe gebouw van het Hooggerechtshof en de berg Herzl waar men het graf kan bezoeken van Yitzchak Rabin, de Israëlische premier, die in 1995 in Tel Aviv werd vermoord.
De nieuwe stad Jeruzalem is de thuisbasis van de Hebreeuwse Universiteit, de op een na oudste universiteit van Israël en het Hadassah-ziekenhuis.

Dag 9 Jeruzalem-Massada-Dode Zee-Jeruzalem ca. 220 km
Een korte rit brengt je naar de Dode Zee en naar de opgraving van Massada. Met de kabelbaan kun je hier naar boven. Natuurlijk even drijven in het zoute water, een onvergetelijke ervaring. Eind van de dag weer terug naar Jeruzalem.

Dag 10 Jeruzalem-Tel Aviv (ca. 60 km), terugvlucht
Naar de luchthaven van Tel Aviv voor de terugvlucht.

Opmerkingen

 • U kunt de fly-drive ook zelf samenstellen. De route, de lengte van de reis en het aantal overnachtingen per hotel bepaalt u dan zelf. Alle andere hotels uit ons programma zijn naar wens te combineren. U kunt op verschillende dagen van de week vertrekken en aanvliegen op Tel Aviv of Eilat. En u bepaalt zelf welke autocategorie u reserveert. Wij maken graag een berekening van de kosten voor de zelf samengestelde fly-drive.
 • U kunt de fly-drive verlengen met elke accommodatie uit ons programma.
 • Autohuur is all-in verzekerd ( Waarborsom via creditcard. Zonder creditcard is autohuur niet mogelijk.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Het Noorden 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail


© Copyright 2008-2022  vakantieisrael.nl
v6.20220705