Fly Drive 14 dagen Israel en Jordanie Afbeelding Fly Drive 14 dagen Israel en Jordanie
Fly Drive 14 dagen Israel en Jordanie 3 sterren ***
Bestemming: Rondreizen Israel - Fly Drive Israel

Fly Drive 14 dagen Israel en Jordanie 3 sterren

***

plane hotel car


14 Dagen

Ontdek het beste van Israel en Jordanie. Een prachtige combinatiereis waarbij u beide landen van noord tot zuid zult zien.

Fly and Drive o.b.v. Logies ontbijt



Dag tot Dag

Dag 1 Amsterdam - Tel Aviv

Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv met overstap volgens vluchtschema. Aangekomen in Tel Aviv staat uw huurauto klaar op de luchthaven. U rijdt naar Netanya, dat ten noorden van Tel Aviv aan de Middellandse Zee ligt, waar u overnacht.

Tel Aviv

Vol energie, inspiratie of ontspanning vol plezier - Uw vakantie in de bruisende stad Tel Aviv kan alles zijn wat u maar wilt. Met geweldig weer vrijwel het hele jaar door kunt u chillen op schitterende uitgestrekte gouden stranden, genieten van de kleurrijke markten, de allernieuwste cultuur en entertainment, een uitstekend nachtleven en een opwindende culinaire scene. Je kunt ook gewoon door de straten slingeren met hun fascinerende Bauhaus-gebouwen en gewoon de unieke ‘non-stop'-sfeer van de stad voelen, waardoor het een van de meest trendy bestemmingen voor toeristen wereldwijd is.

Dag 2 Middellandse Zee

Vanuit Netanya kunt u diverse uitstapjes maken. Bijvoorbeeld naar de moderne wereldstad Tel Aviv en het oude Jaffo. Of ga naar het wijngebied van Zichron Yaacov. Of blijft u misschien liever een dagje rustig in Netanya en geniet u van een dagje aan het strandOvernachting in Netanya.

Dag 3 Haifa/Acco/Nazareth/Meer van Tiberias

U rijdt verder naar het noorden van het land. De Bahai Tempel in Haifa met de prachtige tuinen en de oude kruisvaarderstad Acco zijn zeker de moeite waard. Verder naar het oosten heeft u de mogelijkheid om Nazareth te bezoeken. Ook Safed, de stad van de Joodse Mystiek (de Kabbalah) is zeker de moeite waard. Hier vindt u vele prachtige synagogen en een leuke kunstenaarswijk. U rijdt door naar het Meer van Tiberias. Daar ligt de stad Tiberas, waar u overnacht.

Tiberias
Terwijl Tiberias, de grootste stad rond het Meer van Galilea, en een heilige stad in het jodendom, op zichzelf niets bijzonders is, kun je hier de Tiberias Hot Springs bezoeken, oude zwembaden gevuld met water uit 17 natuurlijke bronnen, om je te laten verwennen. . De bronnen hebben ook massage- en modderbehandelingen en Turkse baden. Vanuit Tiberias, en elders aan het meer, is het mogelijk om een fiets te huren en rond het Meer van Galilea te fietsen. De regio heeft ook tal van wandelpaden, waaronder de Sea of Galilee Trail die het meer omcirkelt (en waar je langs kunt fietsen), en de Jesus Trail die loopt van Nazareth naar de oude en bijbelse belangrijke plaats Kapernaüm, aan de noordelijke oevers van het Meer van Galilea.

Dag 4 Rondje om het meer van Tiberias

Tijdens een rondje om het meer van Tiberias komt u ogen te kort. Capernaum, de Berg der Zaligsprekingen, Tabgha en diverse kibboetsim zijn zeker de moeite van het bekijken waard. En vergeet niet een lekkere frisse duik in het meer te nemen. Terug naar Tiberias voor overnachting.

Dag 5 Beth Shean/Jeruzalem

We laten het Meer van Tiberias achter ons en gaan zuidwaarts (via het westen van Israel) richting Jeruzalem. Onderweg is een bezoek aan de opgravingen van Beth Shean zeker aan te raden. Daarna gaat u op naar Jeruzalem voor overnachting.

Jeruzalem is de hoofdstad van Israël, een stad met overweldigende emoties, die een religieuze en spirituele ervaring, opwinding en plezier, interessante rondleidingen en vermakelijke avonturen belooft. Naast de fascinerende historische en archeologische vindplaatsen van Jeruzalem zijn er verbazingwekkend moderne toeristische attracties voor alle liefhebbers van cultuur, kunst, theater en muziek, architectuur en gastronomische hoogstandjes.

Dag 6 Jeruzalem (Oude Stad)

In deze stad hoeft u zich geen moment te vervelen. Vandaag kunt u bijvoorbeeld de Oude Stad bezoeken met o.a. de Scopus Berg, het Hof van Getsemane, de berg Zion, de klaagmuur, de Via Dolorosa, de Arabische soek en de Joodse wijk. Na deze indrukwekkende dag overnacht u in Jeruzalem.

Een bezoek aan de Oude Stad van Jeruzalem is als een reis naar een mystieke, magische nieuwe wereld. Lang beschouwd als een van 's werelds heiligste en meest bezochte locaties en de thuisbasis van structuren en ruïnes die belangrijk zijn voor de drie belangrijke monotheïstische religies: het jodendom, het christendom en de islam, een wandeling door de heilige passages is een opwindende en levensveranderende bron van historische, culturele en spirituele verheffing die men gewoon niet mag missen.

Dag 7 Jeruzalem (Nieuwe Stad)

Omdat u nog lang niet alles van Jeruzalem heeft gezien kunt u deze stad nogmaals bezoeken. De Nieuwe Stad biedt o.a. het Israel Museum, de Knesseth (parlementsgebouw, dat u alleen van de buitenkant kunt bekijken) met de grote zevenarmige kandelaar, het holocaustmuseum Yad Vashem, een miniatuur van Jeruzalem en de gebrandschilderde ramen van Marc Chagall in de synagoge van het Hadassah ziekenhuis. Terug naar uw hotel in Jeruzalem voor overnachting.

Het verlangen om naar Jeruzalem te reizen lijkt misschien niet de gebruikelijke stad bij uitstek voor een reiziger zonder religieuze roeping, maar het is een stad waarvan de culturele verjonging diegenen aantrekt die verder willen kijken dan haar theologische persoonlijkheid. De stad is cryptisch en toch boeiend, zichzelf stevig verankerd als een eigentijdse ruimte met behoud van de oude, spirituele greep waar het vooral om bekend staat.

Het is precies dit unieke karakter dat een bezoek aan Jeruzalem anders maakt dan u in eerste instantie verwacht.

Dag 8 Dode Zee/Massada/Eilat

Vanuit Jeruzalem is het niet zo ver rijden naar de Dode Zee. Het drijven in deze zoute binnenzee is een unieke ervaring. Vlakbij de Dode Zee ligt de oude vesting Massada, waar een groep Joodse vluchtelingen onder leiding van koning Herodes lang stand hielden tegen de Romeinse bezetting. U ziet hier overblijfselen uit die tijd en het uitzicht vanaf de berg is adembenemend. U rijdt door naar het zuiden, tot aan de zuidelijkste plaats van Israel: Eilat. Hier overnacht u.

Dag 9 Eilat


Eilat is een haven die Israëls afzetgebied is naar India, Oost-Azië en Afrika. Zes decennia geleden was het een grensstad in sloppenwijken, maar Eilat heeft zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste resorts van Israël, waarvan de stranden aan de Rode Zee en tientallen hotels Israëli's en toeristen uit 100 landen aantrekken. Eilat is toegewijd aan vakantie. Resorts langs de boulevard en de lagune, samen met een gigantisch winkelcentrum, restaurants en een verscheidenheid aan attracties voor jong en oud. Eilat is ook een toegangspoort tot een van 's werelds mooiste koraalriffen: het Eilat Underwater Observatory is een must voor elke bezoeker, net als het dolfijnenrif waar toeristen met de dolfijnen zwemmen.

Dag 10 Eilat/Aqaba/Wadi Rum/Petra

is Ochtends gaat u per taxi (slechts een korte rit) naar de grensovergang met Jordanie. Na de formaliteiten gaat u met de taxi (wederom een korte rit) naar het autoverhuurbedrijf waar uw huurauto klaar staat. Hierna rijdt u verder naar Wadi Rum, een schitterend natuurgebied met een prachtig maanlandschap. Hier werd de film Lawrence of Arabia opgenomen. U kunt ervoor kiezen hier een Jeeptour te maken, waardoor u meer van dit gebied kunt zien. U rijdt verder naar Petra voor overnachting.
Evt. kunt u er ook voor kiezen uw reis met 1 extra nacht uit te breiden en te verblijven in een tent in Wadi Rum.

Wadi Rum

Wadi Rum in Jordanië is een van de meest unieke en interessante gebieden op aarde - niet alleen in Jordanië, en het unieke komt voort uit het feit dat het niet zomaar een woestijn met zandduinen is, zoals velen misschien denken, maar vanwege de verbazingwekkende formatie van de hoge bergen die zich in de woestijn bevinden, niet alleen hoog, maar ook de verscheidenheid van deze bergen formatie en structuur, waar alle lagere lagen van de bergen stollingsachtig zijn zoals graniet en basalt, en deze laag kan worden tot 50-100 meter boven het maaiveld, en de bovenste lagen zijn 500 miljoen jaar oud sedimentair gesteente, wat betekent dat ze werden gevormd zelfs voordat de aarde onder water begon op te komen en gletsjers, zelfs voordat Pangea naar buiten komt ... Niet alleen de hoge en verscheidenheid aan bergen in de woestijn, maar de rust en kalmte die je daar zou voelen is ongelooflijk en het zou je het gevoel geven alsof je naar een andere planeet werd gebracht - ik voelde dit zelf en veel van mijn reizigers vertelden ik hetzelfde bij verschillende gelegenheden, je zult niet geloven dat de woestijn zo mooi kan zijn dat je Wadi Rum ziet.

Dag 11 Petra

Vandaag bezoekt u Petra, waar u een volledige dag kunt doorbrengen. Deze rozerode, geheel uit steen gehouwen stad was 300 jaar lang onvindbaar. In 1812 ontdekte een Zwitserse reiziger het opnieuw. Maak dezelfde wandeling door de nauwe, diepe kloof en laat u overweldigen door de Treasury (het bekendste monument) die plotseling uit het niets lijkt op te duiken. U heeft de hele dag de tijd om de stad, die door de UNESCO als werelderfgoed is geklasseerd, te bekijken. U overnacht in uw hotel in Petra.

Dag 12 Nebo, Madaba en Kerak

Vanuit Petra rijdt u naar Wadi Mujib, waar zich het kruisvaarderkasteel van Kerak bevindt. Daarna gaat u naar Madaba, de stad van het mozaiek, waar de oudste kaart van het Heilige Land bewaard is gebleven (gemaakt uit 2 miljoen stukjes gekleurd steen!). Vervolgens rijdt u naar de berg Nebo. Hier zou de profeet Mozes voor het eerst het verboden Beloofde Land hebben gezien. Later zou hij hier sterven en worden begraven. Het uitzicht is schitterend: van de Dode Zee en de Jordaan Vallei tot aan de daken van Jeruzalem en Bethlehem. Daarna gaat u door naar Amman voor overnachting.

Madaba

Madaba “De stad van de mozaïeken” is vooral bekend om zijn collectie Byzantijnse en Umayyad-kunstwerken, waaronder een Byzantijns mozaïek met een kaart van het Heilige Land. Madaba ligt in het westen van Jordanië, 30 km ten zuidwesten van Amman. Het is het gemakkelijkst te bezoeken met een rondleiding, vaak samen met de berg Nebo, de plek waar volgens het Oude Testament Mozes het Beloofde Land zag. Met duizenden jaren mozaïekgeschiedenis is Madaba een geweldige site om te bezoeken tijdens het verkennen van Jordanië.

Dag 13 Jerash en Um Qais

Vanuit Amman vertrekt u naar Jerash, de grootste Romeinse opgraving van het Midden Oosten. U ziet o.a. de schitterende tempels, badhuizen, kerken, offerplaatsen en een arena. Na de lunch bezoekt u Ajlun Castle en de prachtig gelegen plaats Um Qais (door de Romeinen Gadera genoemd). U heeft hier een schitterend uitzicht over het meer van Galilea en de Galan Hoogvlakte. Veel Romeinse overblijfselen zijn nog te zien. Vooral de lange, Romeinse hoofdweg is prachtig. Hier ligt nog de originele bestrating waar de afdrukken van de wagens nog in te zien zijn. Hierna vertrekt u weer naar uw hotel in Amman, waar uw auto bij uw hotel wordt opgehaald. Overnachting in Amman.

Dag 14 Amman - Amsterdam

De reis zit erop. Transfer naar de luchthaven van Amman voor uw vlucht van Amman (met overstap volgens vluchtschema) naar Amsterdam.

 



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Vlucht Amsterdam - Tel Aviv en Amman - Amsterdam
  • Luchthavenbelasting
  • 13 overnachtingen in hotels o.b.v. logies en ontbijt
  • autohuur cat. small (8 dagen in Israel en 4 dagen in Jordanie)
  •  


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
  • Benzine
  • Entreegelden
  • evt. reis- en annuleringsverzekering
  • Lunches en diners
  • Visumkosten
  • Grensbelasting


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Fly Drive 14 dagen Israel en Jordanie 3 sterren 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail






© Copyright 2008-2024  vakantieisrael.nl
v6.20220705