8 daagse groepsrondreis Ontdek Israel Afbeelding 8 daagse groepsrondreis Ontdek Israel
8 daagse groepsrondreis Ontdek Israel 3 sterren ***
Bestemming: Rondreizen Israel - Fly Drive Israel

8 daagse groepsrondreis Ontdek Israel 3 sterren

***

plane hotel car

Tijdens deze prachtige rondreis bezoekt u de hoogtepunten van Israel waaronder vele historische en religieuze bezienswaardigheden. Hoewel Israel maar een klein land is, heeft het ontelbare schatten zoals de bijbelse steden Nazareth en Jeruzalem en het sprankelende Tel Aviv, maar ook een weergaloze en afwisselende natuur. Doordat alles op relatief korte afstand van elkaar ligt reist u in 1 dag van de Middellandse...

Rondreis o.b.v. Volgens programmaTijdens deze prachtige rondreis bezoekt u de hoogtepunten van Israel waaronder vele historische en religieuze bezienswaardigheden. Hoewel Israel maar een klein land is, heeft het ontelbare schatten zoals de bijbelse steden Nazareth en Jeruzalem en het sprankelende Tel Aviv, maar ook een weergaloze en afwisselende natuur. Doordat alles op relatief korte afstand van elkaar ligt reist u in 1 dag van de Middellandse Zee naar de groene bergen van de Golan streek. U bezoekt de Druzendorpen in het noorden en maakt kennis met de mystiek van de Kabbala. U brengt een bezoek aan Massada en de Dode Zee en uiteraard ontbreken Jeruzalem en de Klaagmuur niet in deze bijzondere en indrukwekkende reis!

Inbegrepen highlights * Tel Aviv, de witte stad Massada Jeruzalem Tiberias Golan hoogte Nazareth Kruisvaardersstad Akko Oude havenstad Jaffa Caesarea

Bij ons inclusief! Vliegreis per El Al 7 overnachtingen op basis van halfpension Nederlandssprekende reisleiding Vervoer per lokale airconditioned touringcar of minibus Excursies zoals omschreven inclusief entreegelden

Dag 1: Tel Aviv

U vliegt vanaf Amsterdam naar de luchthaven van Tel Aviv. U heeft vervolgens een transfer van de luchthaven Ben Gurion naar uw hotel in Tel Aviv voor de overnachting.

Dag 2: Tel Aviv - Jeruzalem (ca. 300 km)

Vanuit Tel Aviv reist u zuidwaarts over een prachtige woestijnroute langs Beer Sheva, de hoofdstad van de Negev woestijn, en Arad. Aangekomen bij Massada, aan de Dode Zee, gaat u per kabelbaan naar het indrukwekkende fort op de top. In Massada verkozen Joodse verzetsstrijders en hun gezinnen een collectieve zelfmoord boven overgave aan de Romeinse vijand. Vanaf de berg heeft u een prachtig uitzicht over de Dode Zee. Uiteraard krijgt u de gelegenheid om te dobberen in de Dode Zee, om vervolgens naar Jeruzalem te rijden voor de overnachting.

Dag 3: Jeruzalem

Vandaag gaat u het nieuwe Jeruzalem ontdekken. Vanaf de Scopus berg heeft u een prachtig uitzicht over de stad, waarna u een bezoek brengt aan de Hof van Getsemane. Hierna staat de berg Zion op het programma, waar u het graf van Koning David en de kamer van het laatste avondmaal bezichtigt. In Nieuw Jeruzalem gaat u naar het Israel museum waar de Dode Zee-rollen te zien zijn en een maquette van Jeruzalem tijdens de 2e Tempel periode. U komt langs de Knesseth (Israel's parlementsgebouw) met de zevenarmige kandelaar en uiteraard kan een bezoek aan het indrukwekkende Yad Vashem' niet ontbreken. Het is het belangrijkste monument van Israel ter nagedachtenis aan de Joodse slachtoffers van de Holocaust. Met een bezoek aan de gebrandschilderde ramen van Marc Chagall in de synagoge van het Hadassah ziekenhuis komt er een einde aan het programma van vandaag en gaat u terug naar uw hotel voor het diner en de overnachting.

Jeruzalem
De nieuwe stad Jeruzalem (West-Jeruzalem) is gemakkelijk bevaarbaar, met tal van schilderachtige buitenwijken om in rond te dwalen en een stadscentrum dat bruist van het leven. Wat u in Jeruzalem kunt zien, hangt sterk af van uw interesses, of dat nu meer gaat over het bezoeken van historische locaties of het culinair genieten. U kunt kiezen uit talloze activiteiten in het nieuwe Jeruzalem, zoals een kroegentocht, kookles en een sjabbat-diner op vrijdagavond en daarnaast zullen reizigers als de lokale bevolking een levendige kant laat zien in de oude stad.

Dag 4: Jeruzalem

In de Oude Stad bezoekt u de Klaagmuur, het Tempelplein (indien mogelijk) en de Via Dolorosa, de Kruisweg. Dit is de lijdensweg die Jezus maakte van het gerechtsgebouw naar de heuvel Golgotha. Door de kleurrijke Arabische Souk gaat u naar de Joodse Wijk en het Cardo, het centrum van het economische leven in het Byzantijnse tijdperk. Indien mogelijk brengt u een bezoek aan Bethlehem, dat onder Palestijns gezag valt. Hier bekijkt u de Geboortekerk en de Herdersvelden, waarna u terugkeert naar Jeruzalem voor de overnachting.

Dag 5: Jeruzalem - Galilea (ca. 200 km)

U verlaat Jeruzalem en rijdt door de Palestijnse Jordaanvallei naar Galilea. U bezoekt Beth Shean waar u de opgravingen van de Romeins/Byzantijnse stad Skythopolis kunt bezichtigen. U brengt een bezoek aan Tiberias en rijdt langs het meer van Galilea naar Capernaum. Ten tijde van de Romeinen was dit een zeer welgestelde plaats en hier vond de eerste ontmoeting tussen Jezus en zijn discipelen plaats. U vindt hier ook de overblijfselen van een joodse synagoge uit de 4e eeuw. In de namiddag komt u aan in noordelijk Galilea waar u de komende 2 nachten in een kibboetshotel zult verblijven.

Dag 6: Golan Hoogvlakte & Nazareth

Vandaag brengt u een bezoek aan de Druzendorpen, kleine religieuze gemeenschappen, in het noorden van het land. Bij Banias ontspringt een van de bronnen van de rivier de Jordaan. Via Kiriat Shmona en de Hulavlakte reist u vervolgens naar Sefad, de stad van de Joodse Mystiek, de Kabbalah. U ziet een van de oude synagogen en de schilderachtige kunstenaarswijk. U reist naar Nazareth, de plaats waar de engel Gabriel verscheen aan Maria om de geboorte van Jezus aan te kondigen en waar Jezus opgegroeid is. In Nazareth bezoekt u de Kerk van de Aankondiging en de werkplaats van Jozef, waarna u terugkeert naar de kibboets voor overnachting.

Dag 7: Galilea - Tel Aviv

U reist dwars door Galilea naar de kruisvaarderstad Akko. U maakt een wandeling door de stad, de Karavanserai en de haven. Dan door naar Haifa, waar u een bezoek brengt aan de Perzische tuinen van de Bahai sekte. U volgt verder de kust naar Caesarea. Deze stad is gebouwd door Herodes en was ooit de zetel van de Romeinse overheersing. U ziet de opgravingen van het Romeinse theater waar door de eeuwen heen vele voorstellingen zijn gegeven. Via Netanya bereikt u Tel Aviv, waar u een korte stadsrit maakt door de stad en het gezellige oude Jaffa. Tel Aviv wordt ook wel de witte stad genoemd en staat sinds 2003 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U checkt in voor alweer uw laatste overnachting in Israel in uw hotel in Tel Aviv.

Tel Aviv
De culturele scene van Tel Aviv is rijk en divers. Theaters, danscentra en concertzalen zijn te vinden in de stad. De stad organiseert regelmatig internationale muzikanten die concerten geven in Israël, wat slechts enkele van de vele evenementen in Tel Aviv zijn. Tel Aviv heeft ook een groot aantal musea en galerieën, die verspreid liggen over de stad - van het wereldberoemde Tel Aviv Museum of Art tot kleinere, meer gespecialiseerde musea zoals het Museum of the History of Tel Aviv-Yafo, en de Bauhaus-museum dat het verhaal van Tel Aviv vertelt, en in het bijzonder van zijn unieke architectuur.

Dag 8: Tel Aviv - Amsterdam

Vanochtend heeft u een transfer naar de luchthaven van Tel Aviv voor de terugvlucht naar Nederland.

Inbegrepen * Vliegreis Amsterdam - Tel Aviv v.v. per El Al Luchthavenbelasting en brandstofheffing Vervoer per lokale airconditioned touringcar of minibus Begeleiding tijdens de hele reis door deskundige lokale Nederlandssprekende reisleiding Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden 7 overnachtingen in goede 3 sterren en kibboetshotels Verzorging op basis van halfpension Ontvangst op Ben Gurion Airport door lokale vertegenwoordiging Alle transfers

Niet inbegrepen Alle overige, niet genoemde maaltijden Facultatieve excursies met bijbehorende entreegelden Fooien en uitgaven van persoonlijke aard

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 2Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

8 daagse groepsrondreis Ontdek Israel 3 sterren 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail


© Copyright 2008-2022  vakantieisrael.nl
v6.20220705