8 daagse Israel op Wielen 2 Afbeelding 8 daagse Israel op Wielen 2
8 daagse Israel op Wielen 2 ***
Bestemming: Rondreizen Israel - Fly Drive Israel

8 daagse Israel op Wielen 2

***

plane hotel car transfer


8 Dagen

Een fly-drive waarin u het midden en zuiden van het land (cultuur en woestijn) ontdekt.

Fly and Drive o.b.v. Logies ontbijtDag tot Dag progamma

Dag 1 Amsterdam - Tel Aviv

Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv. Aangekomen in Tel Aviv staat uw huurauto klaar op de luchthaven. U rijdt naar uw hotel in Tel Aviv voor overnachting.

Dag 2 Negev Woestijn

Vanuit Tel Aviv rijdt u naar het zuiden, richting Beer Sheva. In deze stad, in het noorden van de woestijn gelegen, wordt wekelijks een bedoeienenmarkt gehouden. U rijdt verder zuidwaarts naar Sde Boker, waar het zich het graf van de eerste Minister-President van Israel bevindt, David Ben Gurion. Dan via de prachtige krater van Mitzpeh Ramon verder naar het zuiden. Aan het einde van de dag komt u aan in Eilat, waar u overnacht.

Verken de betoverde woestijn tijdens deze Negev-dagtour die vertrekt vanuit Eilat en veel van de meest fascinerende en mooiste locaties van Zuid-Israël bezoekt. Bezoek de stad Mitzpe Ramon met zijn indrukwekkende uitzicht van bovenaf die maakt een tour door de Nabateese stad Avdat en Sde Boker waar David Ben Gurion het huis van de eerste premier van Israël, nu een museum is. Bekijk de adembenemende Zin-vallei en loop optioneel de vallei in. Bij de Kleine Krater flessengekleurd zand en op de Scorpion Trail doorkruist u een van de meest spectaculaire wegen van Israël. Onze Negev Desert Day Tour vanuit Eilat bezoekt locaties van natuurlijke pracht, historisch belang en cultureel belang en biedt een uniek inzicht in de verbazingwekkende woestijn die het grootste deel van het landgebied van Israël beslaat maar door te veel mensen wordt gemist.

Dag 3 & 4 Eilat

.
Eilat was ooit een kleine kibboets aan de zuidelijkste kust van Israël maar is nu een belangrijke attractie voor zowel de lokale bevolking als toeristen. Eilat is een stad gebaseerd op toerisme met leuke activiteiten voor iedereen. Breng uw tijd door met zonnebaden, duiken, wandelen over natuurpaden of spring over de grens voor een avontuur in Jordanië of Egypte! Bovendien ziet de stad minder dan tien dagen regen per jaar dus u bent praktisch verzekerd van wat zon, ongeacht het seizoen.

Er zijn 51 hotels in Eilat, variërend van jeugdherbergen tot luxe. Daarnaast heeft Eilat een overvloed aan goede restaurants, nachtclubs en btw-vrij winkelen. De zonovergoten stad met 60.000 inwoners is vooral populair bij toeristen uit heel Europa - en wordt steeds populairder bij internationale toeristen sinds de toevoeging van de nieuwe internationale luchthaven.


De belangrijkste attractie van Eilat is duiken in de Rode Zee (eigenlijk een inham van de zee die bekend staat als de Golf van Eilat of Aqaba) een van 's werelds meest spectaculaire onderwaterreservaten. U kunt felgekleurd koraal en vissen zien en van een giftige koraalduivel tot een murene tot een haai tot een zeeschildpad en een mantarog. Zelfs als u geen duiker bent kunt u vanaf het oppervlak genieten van het prachtige koraalrif met een snorkel en masker of tijdens een boottocht met een glazen bodem (hoewel je meestal niet zo veel ziet). Als u een echt uniek uitzicht wilt, probeer dan een onderwatersafari in een onderzeeër (ja, het is een echte) die plaats biedt aan 50 mensen en je 60 meter onder de oppervlakte brengt. En als je echt een landrot bent, is er de Coral World Underwater Observatory waar u kunt genieten van de wonderen van de zee alsof het een aquarium is. Het observatorium, een van de slechts vier ter wereld biedt een caleidoscopisch zicht op het rif en het zeeleven op 5 meter onder het oppervlak. Een van de nieuwere attracties in Eilat is Dolphin Reef waar u kunt zwemmen en duiken met dolfijnen.

 

Dag 5 Dode Zee/Massada

Vanuit Eilat loopt een weg langs de Jordaan naar het noorden. U arriveert bij de Dode Zee. Het drijven in deze zoute binnenzee is een unieke ervaring. Vlakbij de Dode Zee ligt de oude vesting Massada, waar een groep Joodse vluchtelingen lang stand hield tegen de Romeinse bezetting. U ziet hier overblijfselen uit die tijd en het uitzicht vanaf de berg is adembenemend.U rijdt verder naar Jeruzalem voor overnachting.

Dag 6 Jeruzalem (Oude Stad)

Jeruzalem is de hoofdstad van het land en is het centrum van drie wereldgodsdiensten. Die van de joden, de christenen en de moslims. De stad herbergt honderden synagogen, kerken en moskeeen en wordt jaarlijks door meer dan een miljoen gelovigen vanuit de hele wereld bezocht. De moslims komen voor een bezoek aan de Rotskoepel en de El-Aksamoskee. Voor de joden is de Klaagmuur het hoogtepunt. En voor de christenen is het de stad waar Jezus leefde, gekruisigd werd en uit zijn graf herrees. Vandaag maakt u allereerst kennis met het oude gedeelte van Jeruzalem. U bezoekt de Olijfberg waar u een fantastisch uitzicht heeft over de hele stad. Aan de voet van de Olijfberg ligt de Hof van Gethsemane, waar Jezus bad in de nacht waarin hij werd verraden en gearresteerd. In de Oude stad - welke volledig is ommuurd - maakt u een stadswandeling. U bezoekt hier de gerestaureerde Joodse wijk met de Klaagmuur - voor de joden - de meest heilige plaats ter wereld. De wandeling gaat door de Via Dolorosa, de kruisweg van Jezus en tegenwoordig, behalve een kleurrijke bazaarstraat, ook het domein van vele pelgrims. Over de Via Dolorosa loopt de Ecce- Homoboog, welke is gebouwd rond 135 n.Chr. De restanten van de boog zijn opgenomen in de Ecce- Homobasiliek en vormt een geheel met het ernaast gelegen klooster Notre Dame de Sion. In de crypte is de Lithostrotos te bezichtigen, de vroegere bestrating die tot het hof van de burcht van Antiona hebben gehoord. Ook bezoeken we de Heilige Grafkerk, voor de christenen de heiligste plaats in de stad. Hier is Jezus gekruisigd, begraven en herrezen. De kerk telt meerdere verdiepingen, herbergt meer dan 30 kapelletjes en wordt gedeeld door meerdere christelijke stromingen. Het middelpunt is de in rococostijl gebouwde rotonde boven de grafkamer van Jezus, de Kapel van de Engelen. En verder een bezoek aan de Zionsberg, met het graf van Koning David en de zaal van het Laatste Avondmaal.

De Jerusalem Tour biedt een zinvolle en inspirerende verkenning van een halve dag van de belangrijkste hoogtepunten van de oude stad van Jeruzalem - in een formaat dat perfect is voor mensen met een beperkt budget of met beperkte tijd, ook verkrijgbaar in Tel Aviv. Bekend als de stad van goud, de eeuwige stad en heilig voor zowel joden, christenen als moslims, is Jeruzalem een ​​machtige stad met levendige energie. Met onze deskundige en erkende gids, verken je de oude stad van Jeruzalem te voet tijdens deze wandeltocht langs de hoogtepunten van Jeruzalem, inclusief de vier wijken - joods, christelijk, Armeens en moslim, en leer je de unieke geschiedenis van elk. Bezoek de Westelijke Muur, ook wel bekend als de Klaagmuur of Kotel, een van de heiligste plekken voor Joden. Verken de kerk van het Heilig Graf in de christelijke wijk van de stad. De kerk bevat de laatste vier stations van de Via Dolorosa. Deze Jeruzalem-tour toont de belangrijkste hoogtepunten van de oude stad van Jeruzalem in één uitgebreide ervaring. Onze wandeltocht langs de hoogtepunten van Jeruzalem vanuit Tel Aviv of Jeruzalem is elke dag beschikbaar met gegarandeerd vertrek.

Dag 7 Jeruzalem (Nieuwe Stad)

Omdat u nog lang niet alles van Jeruzalem heeft gezien kunt u deze stad nogmaals bezoeken. De Nieuwe Stad biedt o.a. het Israel Museum, de Knesseth (parlementsgebouw, dat u alleen van de buitenkant kunt bekijken) met de grote zevenarmige kandelaar, het holocaustmuseum Yad Vashem, een miniatuur van Jeruzalem en de gebrandschilderde ramen van Marc Chagall in de synagoge van het Hadassah ziekenhuis. Terug naar uw hotel in Jeruzalem voor overnachting.


Dag 8 Tel Aviv - Amsterdam

De reis zit erop. U vertrekt naar de luchthaven van Tel Aviv waar u uw huurauto inlevert. U vliegt terug van Tel Aviv naar Amsterdam.

Inbegrepen:

 • Vlucht met El Al (O-, G- of N-klasse), KLM (R-klasse), Swiss (L-, E- of T-klasse), Austrian (L- of E-klasse) of naar keuze Air Berlin vanaf Disseldorf of Keulen
 • Indien deze vluchtklasses niet beschikbaar zijn is het mogelijk met bijbetaling een duurdere klasse te reserveren
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Fly-drive zoals beschreven
 • 7 dagen autohuur cat. A
 • 7 overnachtingen in hotels o.b.v. logies/ontbijt

Niet inbegrepen:

 • Benzine
 • Calamiteitenfonds Reisgelden ( 2,50 per boeking)
 • Entreegelden
 • Lunches en diners
 • evt. reis- en annuleringsverzekering
 • Airport Service Charge (ophalen/inleveren huurauto op de luchthaven) $ 27, ter plaatse te voldoen

U dient i.v.m. de autohuur in het bezit te zijn van een creditcard!

OPPLocatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

8 daagse Israel op Wielen 2 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail


© Copyright 2008-2022  vakantieisrael.nl
v6.20220705