15 daagse Israel op wielen 3 Afbeelding 15 daagse Israel op wielen 3
15 daagse Israel op wielen 3 ***
Bestemming: Rondreizen Israel - Fly Drive Israel

15 daagse Israel op wielen 3

***

plane hotel car transfer


14 Dagen

Ontdek heel Israel, van noord tot zuid, in deze tweeweekse fly-drive!

Fly and Drive o.b.v. Logies ontbijtRoute

Dag 1 Amsterdam - Tel Aviv

Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv. Aangekomen in Tel Aviv staat uw huurauto klaar op de luchthaven. U rijdt naar Netanya, dat ten noorden van Tel Aviv aan de Middellandse Zee ligt, waar u overnacht.

Dag 2 Middellandse Zee

Vanuit Netanya kunt u diverse uitstapjes maken. Bijvoorbeeld naar het noordelijker gelegen Haifa, met de beroemde tuinen van Bahai, en de oude Kruisvaarderstad Acco. Of ga naar het wijngebied van Zichron Yaacov. Of blijft u misschien liever een dagje rustig in Netanya en geniet u van een dagje aan het strandOvernachting in Netanya.

Netanya
De levendige badplaats Netanya (letterlijk 'geschenk van God') heeft een mooie boulevard langs de kliffen, eindeloze zandstranden, een gezellig stadsplein en tal van cafés en restaurants. Van een slaperige plek omringd door sinaasappelboomgaarden, gegroeid tot zo'n 210.000 inwoners vandaag. Sinds de jaren dertig is het een centrum voor de diamantslijperij. Meer recentelijk is Netanya bekend geworden om zijn grote immigrantenbevolking, met name uit Frankrijk en de voormalige Sovjet-Unie.

Dag 3 Haifa/Acco/Nazareth/Meer van Tiberias

U rijdt verder naar het noorden van het land. De Bahai Tempel in Haifa met de prachtige tuinen en de oude kruisvaarderstad Acco zijn zeker de moeite waard. Verder naar het oosten heeft u de mogelijkheid om Nazareth te bezoeken. U rijdt door naar het Meer van Tiberias. Daar ligt de stad Tiberas, waar u overnacht.

Haifa
Haifa is de op twee na grootste stad van Israël, prachtig gelegen op de hellingen van de berg Karmel met uitzicht op de Middellandse Zee, door sommigen vergeleken als ‘Israel’s San Francisco’. Hoewel het van oudsher een werkende stad is, zijn er een aantal geweldige dingen te doen in Haifa die je van je bucketlist in Haifa moet schrappen, waaronder de Bahai-tuinen, de Duitse kolonie en een aantal topmusea. De stad is ook in heel Israël bekend om zijn gemengde bevolking van Joden en Arabieren die vreedzaam naast elkaar bestaan en het resultaat is een aantal verbazingwekkende versmeltingen van Arabische en Joodse culturen in de stad.

Dag 4 Rondje om het meer van Tiberias

Tijdens een rondje om het meer van Tiberias komt u ogen te kort. Capernaum, de Berg der Zaligsprekingen, Tabgha en diverse kibboetsim zijn zeker de moeite van het bekijken waard. En vergeet niet een lekkere frisse duik in het meer te nemen. Terug naar Tiberias voor overnachting.

Tiberias
Terwijl Tiberias, de grootste stad rond het Meer van Galilea, en een heilige stad in het jodendom, op zichzelf niets bijzonders is, kun je hier de Tiberias Hot Springs bezoeken, oude zwembaden gevuld met water uit 17 natuurlijke bronnen, om je te laten verwennen. . De bronnen hebben ook massage- en modderbehandelingen en Turkse baden. Vanuit Tiberias, en elders aan het meer, is het mogelijk om een fiets te huren en rond het Meer van Galilea te fietsen. De regio heeft ook tal van wandelpaden, waaronder de Sea of Galilee Trail die het meer omcirkelt (en waar je langs kunt fietsen), en de Jesus Trail die loopt van Nazareth naar de oude en bijbelse belangrijke plaats Kapernaüm, aan de noordelijke oevers van het Meer van Galilea.

Dag 5 Banyas/Golan Hoogvlakte/Safed

Deze dag staat vooral in het teken van prachtige natuurschoon. U rijdt, via diverse Druzendorpjes, naar de bronnen van de Jordaan (b.v. Banyas) en de berg Hermon. Via de noordelijke stad Kiriat Shmona en de Hulavallei rijdt u naar Sefad, de stad van de Joodse Mystiek (de Kabbalah) met zijn vele prachtige synagogen en de kunstenaarswijk. Terug naar Tiberias voor overnachting.

Dag 6 Beth Shean / Jeruzalem

We laten het Meer van Tiberias achter ons en gaan zuidwaarts richting Jeruzalem. Onderweg is een bezoek aan de opgravingen van Beth Shean zeker aan te raden. Daarna gaat u op naar Jeruzalem, waar u nog tijd heeft om een eerste indruk van deze bijzondere stad te krijgen. Overnachting in Jeruzalem.

Dag 7 Jeruzalem (Oude Stad)

In deze stad hoeft u zich geen moment te vervelen. Vandaag kunt u bijvoorbeeld de Oude Stad bezoeken met o.a. de Scopus Berg, het Hof van Getsemane, de berg Zion, de klaagmuur, de Via Dolorosa, de Arabische soek en de Joodse wijk. Na deze indrukwekkende dag overnacht u in Jeruzalem.

Jeruzalem
Jeruzalem is volkomen uniek - er is geen andere plaats zoals deze. Een stad van traditie, religie en geschiedenis, maar ook, in toenemende mate, van moderne cultuur en erfgoed, het is een stad die zoveel te bieden heeft dat je hier jaren zou kunnen doorbrengen zonder alles te zien. Jeruzalem is als nergens anders, een stad waar oud en nieuw om ruimte verdringen, samen met de drie religies die deze stad heilig noemen. Ongelooflijk intens, Jeruzalem, de ‘Stad van Goud’ is ergens niet te verklaren, en geen bezoek aan Israël is compleet zonder een bezoek hier, hoe lang ook.

Dag 8 Jeruzalem (Nieuwe Stad)

Omdat u nog lang niet alles van Jeruzalem heeft gezien kunt u deze stad nogmaals bezoeken. De Nieuwe Stad biedt o.a. het Israel Museum, de Knesseth (parlementsgebouw, dat u alleen van de buitenkant kunt bekijken) met de grote zevenarmige kandelaar, het holocaustmuseum Yad Vashem, een miniatuur van Jeruzalem en de gebrandschilderde ramen van Marc Chagall in de synagoge van het Hadassah ziekenhuis. Terug naar uw hotel in Jeruzalem voor overnachting.

Dag 9 Dode Zee/Massada/Eilat

Vanuit Jeruzalem is het niet zo ver rijden naar de Dode Zee. Het drijven in deze zoute binnenzee is een unieke ervaring. Vlakbij de Dode Zee ligt de oude vesting Massada, waar een groep Joodse vluchtelingen lang stand hield tegen de Romeinse bezetting. U ziet hier overblijfselen uit die tijd en het uitzicht vanaf de berg is adembenemend.U rijdt door naar het zuiden, tot aan de zuidelijkste plaats van Israel: Eilat. Hier overnacht u.

Dag 10 Eilat

Na de tweede dag, waarin u veel kilometers heeft gereden, is het nu tijd om rustig aan te doen. Geniet van de badplaats Eilat en het weer. U kunt naar het strand gaan, winkelen in het grote, overdekte winkelcentrum, het onderwaterobservatorium bezoeken of b.v. zwemmen met dolfijnen. Overnachting in Eilat.

Eilat
Eilat is een haven die Israëls afzetgebied is naar India, Oost-Azië en Afrika. Zes decennia geleden was het een grensstad in sloppenwijken, maar Eilat heeft zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste resorts van Israël, waarvan de stranden aan de Rode Zee en tientallen hotels Israëli's en toeristen uit 100 landen aantrekken. Eilat is toegewijd aan vakantie. Resorts langs de boulevard en de lagune, samen met een gigantisch winkelcentrum, restaurants en een verscheidenheid aan attracties voor jong en oud. Eilat is ook een toegangspoort tot een van 's werelds mooiste koraalriffen: het Eilat Underwater Observatory is een must voor elke bezoeker, net als het dolfijnenrif waar toeristen met de dolfijnen zwemmen.

Dag 11 en 12 Eilat

Nog een paar heerlijke dagen in Eilat. Enkele suggesties: bezoek het prachtige natuurpark Timna, maak een kameel- of Jeeptocht of maak een 1-daagse excursie naar Petra in Jordanie. Overnachtingen in Eilat.

Dag 13 Negev woestijn

Vanuit Eilat rijdt u in de richting van Mitzpeh Ramon, waar u het prachtige landschap kunt bekijken van deze bijzondere krater. Verder naar het noorden vindt u Sde Boker, waar het zich het graf van de eerste Minister-President van Israel bevindt, David Ben Gurion. Dan rijdt u via Beer Sheva, waar wekelijks een bedoeienenmarkt wordt gehouden richting Tel Aviv. Hier overnacht u.

Dag 14 Tel Aviv

De wereldstad Tel Aviv bruist! Ga winkelen in een modern winkelcentrum, bezoek een van de vele musea, flaneer aan de boulevard of bekijk de oude stad Jaffa, dat net onder Tel Aviv gelegen is. Maar Tel Aviv heeft ook een prima zandstrand waar het heerlijk flaneren of zonnen is. Overnachtingen in Tel Aviv.

Tel Aviv
Vol energie, inspiratie of ontspanning vol plezier - Uw vakantie in de bruisende stad Tel Aviv kan alles zijn wat u maar wilt. Met geweldig weer vrijwel het hele jaar door kunt u chillen op schitterende uitgestrekte gouden stranden, genieten van de kleurrijke markten, de allernieuwste cultuur en entertainment, een uitstekend nachtleven en een opwindende culinaire scene. Je kunt ook gewoon door de straten slingeren met hun fascinerende Bauhaus-gebouwen en gewoon de unieke ‘non-stop'-sfeer van de stad voelen, waardoor het een van de meest trendy bestemmingen voor toeristen wereldwijd is.

Dag 15 Tel Aviv - Amsterdam

De reis zit erop. U vertrekt naar de luchthaven van Tel Aviv waar u uw huurauto inlevert. U vliegt terug van Tel Aviv naar Amsterdam.

Inbegrepen:

 • Vlucht met El Al (O-, G- of N-klasse), KLM (R-klasse), Swiss (L-, E- of T-klasse), Austrian (L- of E-klasse) of naar keuze Air Berlin vanaf Disseldorf of Keulen

 • Indien deze vluchtklasses niet beschikbaar zijn is het mogelijk met bijbetaling een duurdere klasse te reserveren

 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)

 • Fly-drive zoals hierboven beschreven

 • 14 dagen autohuur cat. A

 • 14 overnachtingen in hotels o.b.v. logies/ontbijt

Niet inbegrepen:

 • Benzine

 • Calamiteitenfonds Reisgelden ( 2,50 per boeking)

 • Entreegelden

 • Lunches en diners

 • evt. reis- en annuleringsverzekering

 • Airport Service Charge (ophalen/inleveren huurauto op de luchthaven) $ 27, ter plaatse te voldoen

U dient i.v.m. de autohuur in het bezit te zijn van een creditcard!

OPPLocatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

15 daagse Israel op wielen 3 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail


© Copyright 2008-2022  vakantieisrael.nl
v6.20220705