8 daagse Israel op Wielen 1 Afbeelding 8 daagse Israel op Wielen 1
8 daagse Israel op Wielen 1 ***
Bestemming: Rondreizen Israel - Fly Drive Israel

8 daagse Israel op Wielen 1

***

plane hotel car transfer


8 Dagen

Onze populairste fly-drive! Ontdek de hoogtepunten van midden en noord Israel in een week.

Fly and Drive o.b.v. Logies ontbijt



Route

Dag 1 Amsterdam - Tel Aviv

Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv. Aangekomen in Tel Aviv staat uw huurauto klaar op de luchthaven. U rijdt naar Netanya, dat ten noorden van Tel Aviv aan de Middellandse Zee ligt, waar u overnacht.

Dag 2 Middellandse Zee

Vanuit Netanya kunt u bijvoorbeeld een uitstapje maken naar de wereldstad Tel Aviv. Ga winkelen en een modern winkelcentrum, bezoek een van de vele musea, flaneer aan de boulevard of bekijk de oude stad Jaffa, dat net onder Tel Aviv gelegen is. Of blijft u misschien liever een dagje rustig in Netanya en geniet u van een dagje aan het strand. Overnachting in Netanya.

Netenya
De stad ligt vlakbij Tel Aviv, in een vallei genaamd Sharon. Het is niet overdreven om te zeggen dat dit een van de mooiste steden van Israël is. Netanya is rijk aan groen, versierd met fonteinen en sculpturen. Deze stad heeft van oudsher de sfeer van grandeur en vakantie. Deze plek zal elke strandliefhebber en sportliefhebber nooit onverschillig laten. De stranden hier zijn uitstekend uitgerust, waardoor de rust hier comfortabel en onvergetelijk is.

Tel Aviv
Tel Aviv (wat 'Heuvel van de Lente' in het Hebreeuws betekent) ademt een sfeer van voortdurende vernieuwing: bloemen bloeien, nieuwe restaurants openen en er is altijd wel ergens een feestje. Tel Aviv heeft zoveel te bieden. Als het gaat om 's werelds beste strandbestemmingen, blijft Tel Aviv grotendeels onbezongen - maar de strook glinsterende kust, die zich 14 km langs de Middellandse Zeekust uitstrekt, is de kroon op het werk van deze stad. Modern, levendig en kosmopolitisch, Tel Aviv wordt gekenmerkt door een ondernemend creatief landschap. Van het Tel Aviv Museum of Art van wereldklasse, dat werken van internationale grootheden herbergt, tot de afgelegen straatkunststeegjes en avant-gardistische galerijen verspreid over het Boheemse Florentin, inspiratie komt in talloze media. Bovendien bewaart deze stad veel originele bouwwerken en hierdoor kreeg het gebied in 2003 een Unesco-werelderfgoedaanduiding. Deze stad draait op weinig slaap, met een after-dark-cultuur die draait om joviale rooftop-rondes, livemuziek bij buurtduiken en internationale dj's die beats draaien in underground clubs.

Dag 3 Haifa/Acco/Nazareth/Meer van Tiberias

U rijdt verder naar het noorden van het land. De Bahai Tempel in Haifa met de prachtige tuinen en de oude kruisvaarderstad Acco zijn zeker de moeite waard. Verder naar het oosten heeft u de mogelijkheid om Nazareth te bezoeken. U rijdt door naar het Meer van Tiberias. Daar ligt de stad Tiberas, waar u overnacht.

Tiberias
Tiberias is de laagste stad op 200 meter onder zeeniveau in Israël, en ligt aan de oevers van het meer Kinneret, ook wel bekend als het Meer van Galilea. U zult een levendige toeristenstad ontdekken met meer dan 30 hotels, waaronder luxe hotels, een jachthaven met boottochten, een romantische promenade met vele restaurants, souvenirwinkels, ijssalons, populaire pubs en cafés. Het wordt aanbevolen om de zoetwatervis te proberen die wordt aangeboden in de restaurants die direct uit het meer worden gevangen.
Aan de andere kant van de zeewaterpromenade ligt de beroemde vismarkt van Tiberia. De visserij-industrie is erg groot in het meer, en tientallen boten vissen elke ochtend en komen vol verse vis terug voor verkoop op de lokale markten en voor restaurants. Vergeet niet te stoppen bij het populaire falafelcomplex in de buurt van de vismarkt, dat veel hongerige toeristen en bezoekers trekt voor heerlijke, warme en verse falafel. Recht tegenover de falafelkraampjes is een groot gemeentelijk auditorium voor evenementen, feesten en lokale concerten die open zijn voor het publiek.

Dag 4 Galilea/Safed/Capernaum

Ontdek vandaag de prachtige natuur van het noorden van Israel bij de bronnen van de rivier de Jordaan. Verder kunt u een bezoek brengen aan Safed, de stad van de Joodse Mystiek (de Kabbalah) met zijn vele prachtige synagogen en de kunstenaarswijk. Terug bij het meer van Tiberias komt u bij Capernaum, waar nog een oude synagoge te bezichtigen is. Via Tabgha en de Berg der Zaligsprekingen rijdt u weer terug naar Tiberias voor overnachting.

Dag 5 Jeruzalem (Oude Stad)

We laten het Meer van Tiberias achter ons en gaan zuidwaarts naar Jeruzalem. In deze stad hoeft u zich geen moment te vervelen. Vandaag kunt u bijvoorbeeld de Oude Stad bezoeken met o.a. de Scopus Berg, het Hof van Getsemane, de berg Zion, de Klaagmuur, de Via Dolorosa, de Arabische soek en de Joodse wijk. Na deze indrukwekkende dag overnacht u in Jeruzalem.

Jeruzalem oude stad
De oude stad van Jeruzalem is al duizenden jaren een centrum van cultuur, religie en geschiedenis, van de tijd van de Judese koningen en de Romeinse tijd via het islamitische rijk tot de moderne staat Israël.
Elke baksteen en steen wemelt van de geschiedenis. Geen reis naar het Midden-Oosten is compleet zonder door de steegjes van de bazaar te dwalen, over de wallen te lopen en de rijke geschiedenis van de Oude Stad te verkennen aan de Westelijke Muur, de Heilig Grafkerk, de Tempelberg (Al-Aqsa) of het Tower of David Museum.

Dag 6 Jeruzalem (Nieuwe Stad)

Omdat u nog lang niet alles van Jeruzalem heeft gezien kunt u deze stad nogmaals bezoeken. De Nieuwe Stad biedt o.a. het Israel Museum, de Knesseth (parlementsgebouw, dat u alleen van de buitenkant kunt bekijken) met de grote zevenarmige kandelaar, het holocaustmuseum Yad Vashem, een miniatuur van Jeruzalem en de gebrandschilderde ramen van Marc Chagall in de synagoge van het Hadassah ziekenhuis. Terug naar uw hotel in Jeruzalem voor overnachting.

Jeruzalem nieuwe stad
Het centrum van Jeruzalem is het hart van de moderne metropool, met nachtleven, restaurants en cultuur die met elke grote stad kunnen wedijveren. Het gebied bestaat uit verschillende wijken, waaronder de kleurrijke Mahane Yehuda-markt, de charmante Nahalat Shiva, de bruisende straten Ben Yehuda en Yafo. Elk heeft zijn eigen unieke persoonlijkheid en sfeer die u niet wilt missen.

Dag 7 Dode Zee/Massada

Vanuit Jeruzalem is het niet zo ver rijden naar de Dode Zee. Het drijven in deze zoute binnenzee is een unieke ervaring. Vlakbij de Dode Zee ligt de oude vesting Massada, waar een groep Joodse vluchtelingen lang stand hielden tegen de Romeinse bezetting. U ziet hier overblijfselen uit die tijd en het uitzicht vanaf de berg is adembenemend.U rijd terug naar Jeruzalem voor overnachting.

Dag 8 Tel Aviv - Amsterdam

De reis zit erop. U vertrekt naar de luchthaven van Tel Aviv waar u uw huurauto inlevert. U vliegt terug van Tel Aviv naar Amsterdam.


U dient i.v.m. de autohuur in het bezit te zijn van een creditcard!



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

8 daagse Israel op Wielen 1 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail






© Copyright 2008-2024  vakantieisrael.nl
v6.20220705